Ni status, ni bogatstvo ne mogu joj pomoći: Kejt Midlton ima retku bolest, zbog nje je toliko mršava

Ni status, ni bogatstvo ne mogu joj pomoći: Kejt Midlton ima retku bolest, zbog nje je toliko mršava

Autor: | 02/11/2022

1

Bolest Kejt Midlton muči sve veći broj žena

Kejt Midlton rodila je troje dece, a posle svakog porođaja polazilo joj je za rukom da brzo vrati staru figuru. Toliko brzo, da su neki čak sumnjali da je uopšte bila u drugom stanju. Međutim, razlog nije bio ni njen metabolizam, ni neka dijeta, ni način života. Princeza od Velsa tokom sve tri trudnoće nosila se sa problemom koji se u medicini zove “hyperemesis gravidarum”.

Pročitajte: Da ovo ne radi sigurno bi imala višak kilograma - Zavirite u jelovnik Kejt Midlton

Getty Images

 
 

Prvo tromesečje uvek je rizično i jutarnje mučnine su česte, ali kod ovog problema su – prečeste. Reč je o komplikaciji koja se kod nekih žena javlja u trudnoći, i treba je shvatiti ozbiljno. Iako je karakterišu mučnina i povraćanje, što su zapravo uobičajene pojave drugog stanja, postoji i niz drugih simptoma. Problem je neumoljiv i iscrpljujuć, pa zato Kejt skoro da nismo ni viđali u javnosti dok je u stomaku nosila Džordža, Šarlot i Luisa

Pročitajte: Trik zbog koga vojvotkinja Kejt nosi XS veličinu VIDEO

PA Images

 

Mnoge žene koje pate od hiperemeze žale se i da ne mogu normalno da jedu, da im smetaju mirisi određene hrane i da ne mogu da se ugoje, jer sve što unesu u sebe – ubrzo povrate. Simptomi obično popuštaju posle 20. nedelje, mada nekad mogu da traju i do samog porođaja, objašnjavaju stručnjaci. Odmor je ključan, kao i podrška partnera. U svetu se priča shvata ozbiljno, pa u naprednijim zemljama postoje centri koji pomažu trudnicama da se lakše suoče sa ovim problemom.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još