Dve decenije posle majčine smrti princ Hari saznao bolnu istinu, lekari ga mole za saradnju

Dve decenije posle majčine smrti princ Hari saznao bolnu istinu, lekari ga mole za saradnju

Autor: | 01/09/2020

0

Princ Hari bolestan je. Lekari su jednoglasni oko njegove dijagnoze i mole ga za saradnju jer mogu i žele da mu pomognu. Bolnu istinu Hari saznao je upravo u danima kada se obeležavalo dve decenije od smrti njegove majke. Slomljen od nemoći i uplašen od onoga što sledi, princ samo želi da sve ovo bude brzo iza njega.

Pročitajte: Princ Hari je kriv za raspad porodice, a ne Megan Markl?

Naime, kako prenose britanski tabloidi, princ Hari bolestan je i njegovo stanje se naglo pogorašava u poslednjih 10 godina. Tačno pre jednu deceniju, Hari je odlučio da napusti vojsku gde je bio vozač helikoptera. On se vratio na britanski dvor gde je preuzeo kraljevske obaveze. Ova odluka bila je jedna od najtežih u njegovom životu. Upravo zbog toga počeo je da pati od napada panike, navodi se u biografiji "Finding Freedom". Civilni život za Harija je bio veoma stresan, i pokrenuo je lavinu psiholoških problema koji su doveli do učestalih napada panike.

- Ljutnja i osećaj teskobe u njemu se počeli da kuljaju i počeli su da izlaze na površinu. Na skoro svakom javnom događaju počeo je da dobija napade panike. Bez obzira da li su bili u pitanju veći ili manji skupovi ljudi, Hari bi uvek upadao u isto stanje panike - navodi se u pomenutoj knjizi.

Pročitajte: Taman kada su Megan i Hari pomislili da će uživati u novom domu, na vrata im je pokucao veliki problem

Izvor koji je u to vreme bio blizak princu Hariju prisetio se kako je izgledao njegov napad nakon događaja koji se održao u Kraljevskom društvu u Londonu.

- Počeo je duboko da diše, kako bi pokušao da se smiri. Ljudi, kamere, njihova pažnja, sve ga je to savladalo. Bio je na ivici - rekao je izvor.

Na svu sreću princ Vilijam prepoznao je problem kod svog brata. Odmah mu je pružio podršku. Lekari su jednoglasno rekli da je njegovo stanje trenutno i da uz veliko strpljenje i rad na sebi Hari može da pobedi anksioznost i napade panike. Sve to ulilo je nadu da će Hari veoma brzo moći da bude onaj stari.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Slične Vesti

Najnovije vesti