Posle 25 godina od smrti sećanje ne bledi: Lični čuvar Lejdi Di u ekskluzivnom intervjuu otkriva princezine najdublje tajne

Posle 25 godina od smrti sećanje ne bledi: Lični čuvar Lejdi Di u ekskluzivnom intervjuu otkriva princezine najdublje tajne

Autor: | 21/08/2022

0

Lični čuvar princeze Dajane za HELLO! otkriva njene najdublje tajne

Da te kobne večeri nije napustila pariski "Ric" ili da je bar otišla u šetnju trgom Vandom, na koji luksuzni hotel izlazi, princeza Dajana danas bi se igrala sa unucima i sve bi bilo drugačije. Ali, sudbina se surovo poigrala sa jednom od najuticajnijih žena 20. veka čija se slava prelila i u novi milenijum. Poslednjeg dana avgusta navršava se 25 godina od njene tragične smrti u podvožnjaku kod mosta Alma.

Pročitajte: Od doručka do večere - Lični kuvar kraljevske porodice otkrio režim ishrane princeze Dajane

profimedia

 

Sve znamo Lejdi Di, i iz kakve porodice potiče, i šta je doživljavala u braku sa princom Čarlsom, i koliko je bila nesrećna na britanskom dvoru... Ili, možda ne znamo baš ništa? Malo je ljudi imalo stvarno uvida u njen život. Među njima je i Ken Vorf, nekadašnji policajac, Dajanin lični čuvar i osoba od poverenja koja je bila upućena u skoro svaki segment njen svakodnevice. Bio je uz princezu od 1987. do 1993. godine, tokom najturbulentnijeg perioda njenog braka, a na kraju i bolnog razvoda. Uz asistenciju priznatog autora Rosa Kauarda, Vorf je svoje memoare zabeležio u nedavno objavljenoj knjizi „Diana: Remembering the Princess“.

Lični čuvar princeze Dajane veruje da je njen duh i dalje veoma prisutan

- Ona je, bez ikakve sumnje, bila najharizmatičnija osoba u kraljevskoj porodici, kojoj sam služio 16 godina. Ostavila je iza sebe bezbroj dobrih dela, nekima me je ganula do srži, a bio sam prisutan i kada je prolazila kroz najteže izazove, kada su joj bili potrebni savet, uteha, topla reč, prijatelj koji će joj vratiti samopouzdanje. Bilo je to nešto sasvim lično – otkriva njen bivši telohranitelj.

Pročitajte: Vilijam dozvolio - Dajanino mesto na tribinama Vimbldona danas pripada njoj, komentari pljušte

Profimedia

 

- Dajanin duh je i dalje veoma prisutan, na čemu i Vilijam i Hari zdušno rade. Nastavili su tamo gde je ona stala. Posvećuju jednaku pažnju svakom živom biću, sa obe noge čvrsto stoje na zemlji, među narodom, a tako vaspitavaju i decu. Lejdi Di bi bila ponosna na sinove, veruje Ken.

Pročitajte: Otkrivena simbolika statue princeze Dajane, evo ko su deca koja je okružuju

Guliver Getty Images

 

- Kada sam upozano njene sinove, stariji je imao pet godina a mlađi tri. Iako su joj na raspolaganju bile dadilje, želela je da sama brine o deci. Vodila ih je u vrtić i školu, uspavljivala ih, spremala im doručak... Sve što rade obične mame. Htela je da imaju normalno detinjstvo, bez bojazni da će ih neko staviti pod stakleno zvono.

Pročitajte: Srećni mladenci i nesrećni brak - Četiri decenije od venčanja Princeze Dajane i princa Čarlsa

Profimedia

 

Sećamo se kako su je dočekivali u palati kada bi se sa decom vraćala iz zabavnih parkova, burger-barova, ili vožnje podzemnom železnicom. Letelo je perje, a tabloidi su jedva čekali da im bliski izvori sa dvora nešto došapnu.

Pročitajte: Princeza Dajana pomirila sinove - Nasmejani Vilijam i Hari otkrili spomenik majci (foto)

Photo by Princess Diana ArchiveHulton ArchiveGetty Images

 

Sinovi su nastavili Dajaninim humanim stopama. Mnogo je misija i organizacija sa kojima sarađuju, neke su čak pokrenuli.

- Da je ovde majka bi im se rado pridružila u tim aktivnostima. To je bio smisao njenog života, da svet učini lepšim mestom – kaže Ken. 

Nastavak intervjua pročitajte u najnovijem broju magazina HELLO! koji je u prodaji od 19. avgusta 2022. godine

HELLO!

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti