Taman kada su Megan i Hari pomislili da će uživati u novom domu, na vrata im je pokucao veliki problem

Taman kada su Megan i Hari pomislili da će uživati u novom domu, na vrata im je pokucao veliki problem

Autor: | 29/08/2020

0

Megan i princ Hari taman kad su pomislili da će se u svom domu u Santa Barbari odmoriti od svega, na njihova vrata pokucao je novi problem – knjiga puna tajni

Da američka industrija zabave više neće biti ista bilo nam je jasno čim smo čuli da su Hari i Megan odlučili da nastave život u Kaliforniji. Za razliku od holivudskih filmova, a i zvezda, njih dvoje uspeli su da “doskoče” pandemiji, pa im paparaci, otkako su kročili na tlo “Zlatne države”, ne daju mira. Ovih dana mediji sa te strane Atlantika imaju baš puno posla oko Saseksovih. Postoje dva razloga i ne zna se koji je važniji.

Od trenutka kada su saopštili da će mirnu Kanadu zameniti uvek uzbudljivom Kalifornijom, tačnije Los Anđelesom, spekulisalo se kakva kuća bi najviše odgovarala “izbeglicama iz Bakingemske palate”. U uži izbor ušli su Malibu i vila Mela Gibsona, a pošto su ih proteklih meseci često viđali u zapadnom okrugu Grada anđela, dalo se pretpostaviti da će im nova adresa biti to ljubomorno čuvano igralište bogatih i slavnih na obali Tihog okeana. Međutim, iz obećane zemlje pre nekoliko dana stigle su drugačije vesti – Megan, Hari i mali Arči uselili su se u vilu u Santa Barbari, 140 kilometara severnije.

Pročitajte: Opra Vinfri prva komšinica - Megan i princ Hari se preselili u novi dom (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dress Like a Duchess (@dresslikeaduchess) дана 13. Авг 2020. у 7:28 PDT

Megan i princ Hari -  problemi stižu i na novu adresu

Iako adresa rezidencije nije otkrivena, eksperti za ulaženje u trag poznatima saznali su svaki detalj dok smo izgovorili “megzit”. Kuća, koja s pravom nosi nadimak “Le Chateau” ‒ dvorac, ima 18.000 kvadrata, devet soba, 16 kupatila, bazen, vinski podrum, teniski teren, teretanu, igralište za decu, bioskop, veliku garažu... Smeštena je u mirnom delu mondenskog letovališta, između planinskog lanca Santa Ines i Pacifika. Od radoznalih pogleda zaštićena je visokim palmama i borovima, a sagrađena je 2003. godine u stilu tipičnom za jug Kalifornije. U ovom kraju, daleko od večite gužve ispred holivudskih studija i L.A. koji nikad ne spava, prve komšije su im Opra Vinfri i Rob Lou. Priča se da su Hari i Megan za svoj novi dom izdvojili više od 14 i po miliona dolara – toliko je tražio prethodni vlasnik, ruski tajkun Sergej Grišin.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dress Like a Duchess (@dresslikeaduchess) дана 20. Авг 2020. у 8:52 PDT

I taman kad su pomislili da će se malo odmoriti posle gomile problema koje im je doneo odlazak iz Londona, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ponovo su se našli na udaru javnosti i medija. Naime, upravo objavljena biografija “Finding Freedom” donosi uvid u sve što se dešavalo na dvoru pre nego što je buntovni par doneo odluku da se odrekne kraljevskih privilegija. Knjiga je najavljivana kao spektakularno otkriće, iako glavni junaci uopšte nisu razgovarali sa piscima, američkim publicistima Omidom Skobijem i Kerolajn Duran.

Već sama najava “pogleda iza kulisa” pre nekoliko meseci podigla je oblake prašine, bez obzira na činjenicu da nijedna porodica nije idealna i da je opštepoznato da se iza svake raskošne dvorske fasade kriju razne intrige i skandali. Ipak, svi želimo da znamo zašto kraljica više ne drži sliku svog unuka na stolu, zbog čega je Kejt omiljenija od Megan, kakvi su odnosi između naslednika britanske krune princa Vilijama i njegovog mlađeg brata, i, „after all”, da li je Megan Markl zaista ta “jabuka razdora” ili je reč o nečem sasvim trećem. U aktuelnoj knjizi, na primer, navodi se da nije Megan bila ta koja je želela da se udalji od kraljevske porodice, već da je njen suprug insistirao na tom potezu.

Pročitajte: Megan i princ besni: Tužba zbog sina Arčija je spremna

Iako upućeni tvrde da se njih dvoje plaše da bi nove senzacije mogle da pogoršaju već narušen odnos sa ostatkom dinastije, autori smatraju da će na ovaj način ispraviti nepravdu kojoj su Saseksovi izloženi otkako su napustili Britaniju. Hari je, navodno, osećao netrpeljivost nekih članova porodice i dvorskih službenika prema Megan i verovao je da se oni neće ustručavati da joj otežaju život. U kraljevskim redovima je, između ostalog, prisutan rasizam, pišu Omid i Duran, a neki od njih su smatrali da popularnost mladog para na sve načine treba obuzdati.

Tu je i priča kako je vojvotkinja od Saseksa od početka nastojala da uspostavi bolje odnose sa Kejt, ali nijedan pokušaj nije urodio plodom. U javnosti su, pak, odavale drugačiji utisak. Takođe, autori tvrde da se bes para rasplamsao kada su kraljica i princ Čarls odbili da podrže njihove zahteve za promenama, a pominje se i da su Hari i Megan bili frustrirani jer su Vilijam i Kejt uvek bili u povlašćenijem položaju.

U knjizi se otkriva da su bili vereni mesecima pre nego što su to otkrili svetu i da Megan nikad nije uzimala u obzir mogućnost porođaja u famoznom “Lindo” krilu bolnice “Sent Meri”, koje su proslavile princeza Dajana i Kejt Midlton, već je želela neko diskretnije mesto. Iako bi bilo logično očekivati suprotno, Omid i Duran negirali su navode od prošlog maja da je Arčija na svet donela carskih rezom.

Pročitajte: Problemi u braku - Između Harija i Megan više ništa nije isto?

Osim neprijatnih dešavanja na dvoru i loše komunikacije, princ je, kažu, bio razočaran i zbog “tabloidnih kidanja na sitne komade i stalnih mrcvarenja njegove supruge”. Opsežnim ispitivanjima Harijevih prijatelja pisci su zaključili da je princ oduvek želeo slobodu i da je u zamenu za nezavisnost svesno žrtvovao svoju ulogu u kraljevskoj dinastiji.

‒ Duboko u sebi uvek se borio protiv tog sveta. Megan mu je otvorila vrata – otkrivaju autori, iako im, navode britanski mediji, ni Hari ni Megan reč nisu rekli. Kako god bilo, knjiga je postala bestseler i pre nego što je puštena u prodaju.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty, instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti