Šta krije tajno pismo kraljice Elizabete? Koverta se čuva u specijalnom trezoru i niko ne sme da joj priđe...

Šta krije tajno pismo kraljice Elizabete? Koverta se čuva u specijalnom trezoru i niko ne sme da joj priđe...

Autor: | 13/09/2022

0

Pismo kraljice Elizabete intrigira javnost

Kraljica Elizabeta bila je na tronu više od sedam decenija, ali je sve vreme njenu pojavu pratila i doza tajanstvenosti. Šta je nosila u tašni od koje se nikad nije odvajala, kako je naslednicima podelila svoju imovinu, šta piše u tajnom pismu koje se čuva u vremenskoj kapsuli u palati kraljice Viktorije u Sidneju... Zadržaćemo se na ovom poslednjem, australijskom pitanju.

Pročitajte: Nostradamusovo proročanstvo najavljuje propast britanskog kraljevstva - Blizu obale rađa se troje prelepe dece, kad odrastu...

Guliver Getty Images

 

Pismo je ostavila 1986. godine, kada je bila u poseti najmanjem kontinentu. No, tada ga je zapečatila na 99 godina, što znači da ćemo sadržaj saznati tek negde pred kraj ovog veka.

Pročitajte: Srpske veze velike vladarke - Znate li da je kraljica Elizabeta bila počasni građanin Beograda (foto)

Guliver Getty Images

 

Koverta se čuva u specijalnom trezoru palate i niko ne sme da joj priđe. Šta je to toliko važno kraljica poručila građanima Sidneja? Upućeni u političke prilike smatraju da je ostavila poziv Australijancima da odluče da li i dalje žele da budu jedna od država „Komonvelta“, odnosno deo nekadašnje britanske imperije. Saznaćemo 2085. godine, kada Vilijam bude kralj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti