Nikad viđene fotografije: Ovako su Aleksandar i Katarina Karađorđević izgledali na svom venčanju u Londonu

Nikad viđene fotografije: Ovako su Aleksandar i Katarina Karađorđević izgledali na svom venčanju u Londonu

Autor: | 05/06/2022

1

Venčanje Aleksandra i Katarine Karađorđević

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević ove godine obeležavaju 37 godina skladnog braka. Sudbonosni susret dogodio se 1984. godine u Vašingtonu, a nedugo zatim stali su pred oltar.

Na venčanju koje je organizovano 1985. godine u Londonu, kum je bio grčki kralj Konstantin, a stari svat kraljević Tomislav, rođeni stric princa Aleksandra.

Pročitajte: Ekskluzivno - Šta se krije iza zidina Belog dvora (foto)

Privatna arhiva

 

Sada već pomalo retro fotografije svedoče da je mladoženja nosio tamni frak sa roze ružom u reveru, dok je mlada imala beli kostim i bisere oko vrata. Svadbena torta, na kojoj su zajedno isekli prvo parče, bila je visoka četiri sprata, dok je prostor oko njih bio ispunjen bogatim cvetnim aranžmanima.

Pročitajte: Prvo obraćanje princa Filipa posle abdikacije u Sevilji - Boriću se da dinastiju izvučem iz mentalnih okova, a svom ocu izražavam...

Privatna arhiva

 

Jedno vreme su živeli u Vašingtonu, zatim u Londonu, da bi im od 2001. godine Kraljevski dvor u Beogradu postao trajna adresa.

- Verujem u sudbinu. Verujem da mi je Bog podario poklon – mog supruga, Aleksandra. Imati ovakav poklon je dragoceno. Imati supruga sa kojim ćete se slagati i provesti životni vek – to je veoma dragoceno i veoma važno. Kada stupite u bračnu zajednicu potrebno je da date svoj doprinos, da upotpunjujete svog partnera. Mnogi prave grešku nastojeći da promene ono što imaju, umesto da ga usavršavaju - izjavila je princeza Katarina pre neku godinu, odgovarajući na pitanje šta bi poručila mladim parovima koji planiraju brak i porodicu.

Pročitajte: Kraljevska porodica Karađorđević na Oplencu obeležila važan jubilej (foto)

Privatna arhiva

 

Katarina iz prethodnog braka ima dvoje dece, Dejvida i Alison, dok je princ Aleksandar otac tri sina - Petra, Filipa i Aleksandra.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još