Kraljevske impresije: Karađorđevići oduševljeni venčanjem veka

Kraljevske impresije: Karađorđevići oduševljeni venčanjem veka

Autor: | 12/05/2011

0

Srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina imali su čast da sa predstavnicima ostalih kraljevskih porodica iz celog sveta budu počasni gosti na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton. Sledeći protokol i organizaciju koja je podrazumevala svaki, i najsitniji, detalj, mesto princa Aleksandra i princeze Katarine tokom čina venčanja bilo je u glavnom oltaru, na severnoj strani, u redovima koji se nalaze iza engleske kraljice Elizabete II i vojvode od Edinburga, u delu koji je bio rezervisan za mladoženjinu porodicu.
Za tu svečanu priliku naš prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević odabrao je sivi frak i plavu kravatu, dok je princeza Katarina bila u šampanjzlatnom kostimu sa šeširom u istoj boji. Pored srpskog princa i njegove supruge, svečanom činu venčanju u Londonu prisustvovala je i princeza Jelisaveta Karađorđević.
Iako su dan posle „svadbe veka“ naš prestolonaslednik i njegova supruga Katarina bili prezauzeti zbog brojnih prijema kojima su prisustvovali, ekskluzivno za magazin „Hello!“ Aleksandar Karađorđević izneo je prve utiske posle venčanja drugog po redu prestolonaslednika britanske krune i izabranice njegovog srca Kejt Midlton.
- Moja supruga Katarina i ja bili smo izuzetno dirnuti izvanrednom ceremonijom venčanja, kao i izlivima radosti i podrške princu Vilijamu i princezi Kejt Midlton. Oni su divan mladi par koji je u srcu naroda Ujedinjenog Kraljevstva, ali i celog sveta. Princ Čarls bi trebalo da bude izuzetno ponosan na svog sina Vilijama i njegovu šarmantnu i prelepu suprugu - rekao je princ Aleksandar Karađorđević za magazin „Hello!“ i dodao da je za njega ovo bio poseban doživljaj jer je venčanje engleskog princa upriličeno u Vestminsterskoj opatiji, mestu gde je i on kršten. Podsećanja radi, kraljica Elizabeta je krštena kuma Aleksandra Karađorđevića, a njen otac je krstio njegovog oca kralja Petra II.
Naš prinčevski par bio je očaran činom spektakularnog venčanja u Lononu i izgledom mladenaca.
- Oboje su bili tako divni i izgledali su fascinantno. Tog dana prvi put smo se videli u palati, a prilikom rukovanja, kada su nam se pogledi susreli, osetila se neverovatna toplina. Kejt Midlton je bila vrlo lepa mlada - rekao je princ Aleksandar i ocenio da je ovo bila izuzetno dobro organizovana svadbena ceremonija.
- Bilo je to venčanje za dvadeset prvi vek. Iako se sve u vezi s venčanjem moglo pratiti i saznati preko interneta, impresioniran sam desetinama hiljada razdraganih ljudi koji su na ulicama Londona pratili svadbenu povorku - rekao je Karađorđević, dodajući da je internet doprineo popularisanju mladog para, te da se dok je venčanje trajalo moglo primetiti koliko su oni popularni i koliko ih narod voli.
Oduševljen spektakularnim venčanjem u Londonu srpski prestolonaslednik je istakao da veruje u dobar odnos i bračnu sreću princa Vilijama i princeze Kejt, budući da se oni znaju od univerzitetskih dana. Na kraju je izrazio zahvalnost i uputio čestitke mladom bračnom paru.
- Moja supruga i ja mladom paru želimo mnogo sreće, ljubavi i dobrog zdravlja - završio je princ Aleksandar Karađorđević za magazin „Hello!“.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti