Karađorđevići na krunisanju u Londonu, srpska glumica šokirana: A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? FOTO

Karađorđevići na krunisanju u Londonu, srpska glumica šokirana: A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? FOTO

Autor: | 06/05/2023

8

Aleksandar i Katarina Karađorđević na krunisanju Kralja Čarlsa

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina prisustvuju današnjem krunisanju kralja Čarlsa.

Poziv je dobio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali zbog dana žalosti nije želeo da ode u London. Upravo je zbog situacije u zemlji ovaj potez Karađorđevića mnoge iznenadio.

Richard Pohle - WPA Pool/Getty Images

 

Interesantno je da se, za razliku od Čarslovog sina Harija, srpski prinčevski par našao u drugom redu u Vestminsterskoj opatiji, dok su iza njih bili ostali predstavnici evropskih kraljevskih porodica. Naravno, već znamo da su dinastije Karađorđević i Vindzor u srodstvu, a pokojna kraljica Elizabeta bila je kuma princu Aleksandru.

Pročitajte: Od 1911. godine protokol je bio isti, a sada ga Čarls MENJA IZ KORENA! Ni krunisanje nije više ono što je nekad bilo

Stuart C. Wilson/Getty Images

 

Za ovu priliku Karađorđevići su odabrali svečani stajling. Posebnu pažnju izazvala je princeza Katarina, i dalje primetno mršavija, u jednostavnoj, elegantnoj haljini sa izvezenim detaljima.

- Princeza Katarina i ja smo počastvovani i veoma srećni što prisustvujemo istorijskom događaju, krunisanju mog dragog ujaka, njegovog kraljevskog veličanstva Čarlsa III. Ovakvi događaji su od velikog značaja za ustavne parlamentarne monarhije i njihove narode, jer odaju počast vekovnoj tradiciji i simbolizuju državnost. To su i prvorazredni kulturni događaji, koji imaju neprocenjivu vrednost za te zemlje i njihove građane - istakao je Aleksandar Karađorđević na zvaničnom Fejsbuk nalogu pred put u London.

Pročitajte: Nažalost, nije od dijete - Princeza Katarina progovorila o drastičnom gubitku kilograma

Jeff J Mitchell/Getty Images

 

- Ceremonija krunisanja predstavlja zavet monarha pred Bogom da će vršiti svoju važnu dužnost služenja narodu. Kralj Čarls već sa velikom predanošću izvršava te obaveze od najvećeg značaja. Siguran sam da će mu ovaj bitni događaj biti inspiracija da nastavi sa istom energijom i odlučnošću koju je nasledio od svoje pokojne majke i moje voljene kume, kraljice Elizabete II – nastavlja se u zvaničnom izveštaju sa Belog dvora.

Pročitajte: OTKRIVAMO - Zašto princ Filip nije u dobrim odnosima sa ocem Aleksandrom Karađorđevićem i kako je protekao njihov prvi susret posle sukoba

Toby Melville/ Getty Images

 

- Gotovo sve kraljevske porodice Evrope i sveta, uključujući i kraljevski par Srbije, potvrdile su svoje prisustvo na istorijskoj ceremoniji. Ona će biti jedinstvena u poređenju sa prethodnim krunisanjem monarha Ujedinjenog Kraljevstva jer će biti prvo u istoriji kome će prisustvovati drugi krunisani šefovi država – napisao je prestolonaslednik.

Glumica Kalina Kovačević burno je reagovala na prizor iz Londona.

“A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? Važnije im je da budu na krunisanju.”

Komentari (8)

Loading
AW 15:46 06.05.2023
Odgovori

I treba da budu. Srbiji su ove veze u krucajnim momentima bile od presudnog znacaja. Hvala im.

Dan žalosti 07:34 07.05.2023
Odgovori

Krunisanje nije slavlje, osim za pristalice monarhije u V Britaniji.Ne spinujte i ne tražite probleme. To je državnički čin, jednom u 70 godina.V.Britanija slavi oni su samo prisustvovali tom činu.

Vladimir 08:32 07.05.2023
Odgovori

Blago nama ovi ce nam doneti par zlatnich poluga nazad bez carine,neznam ko.im je placao izlet do londona ach da imaju penziju.

ZakTom 12:14 07.05.2023
Odgovori

A sta ste ocekivali od coveka koji neprica srpski....verovatno nije razumeo da je nacinalna zalost...Sramota

Suzana 00:50 08.05.2023
Odgovori

Ako je reč baš o tome, Karadjordjevići su prve javne ličnosti koje su došle i upalile sveće ispred škole, pošto neuspela glumica nije ni gledala

Dragana 02:15 08.05.2023
Odgovori

Poziv na krunisanje je svakako poslat mnogo pre ovih strašnih događaja i žalosti u Srbiji. Naš prinčevski par je otišao na krunisanje kao što je i red. Ne shvatam zašto im ova glumica to zamera.

Dr. G 18:02 11.05.2023
Odgovori

Neka rade šta im je volja sve dok to sami sebi plaćaju. Taj princ nije se zabrinuo što mu rodjeni sin ne dolazi i što ne vidja unuke, zašto bi ga se onda ticala tudja deca. To što je medju prvima upalio sveću ispred škoke ne znači da ga je taj strašni dogadjaj iole pogodio.

Pavleka 22:06 17.05.2023
Odgovori

Njih nije briga za narod. Narod je bitan samo kad se trosi novac tog nebitnog naroda.

hellomagazin.rs Stuart C. Wilson/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti