Izgled Katarine Karađorđević na sahrani kraljice Elizabete zabrinuo javnost, princeza vidno mršavija (foto)

Izgled Katarine Karađorđević na sahrani kraljice Elizabete zabrinuo javnost, princeza vidno mršavija (foto)

Autor: | 21/09/2022

3

Katarina Karađorđević zabrinula javnost

Među uvaženim zvanicama na sahrani Elizabete II našli su se i najviši članovi srpske kraljevske porodice. Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina u Vestminsterskoj opatiji sedeli su blizu japanskog cara Naruhita, jordanskog kralja Abdulaha i lepe Ranije, kao i ostalih uticajnih krunisanih glava. Dan ranije, u Vestminsterskom holu poklonili su se Elizabeti na odru i prisustvovali prijemu koji je Čarls III u Bakingemskoj palati organizovao za kraljevske porodice i šefove država.

Pročitajte: Kovčeg sa telom kraljice Elizabete spušten u kriptu, porodicu slomile emocije (foto)

Getty Images

 

Karađorđevići su bili vidno potreseni i tužni. Na sahrani su nosili svedenu i elegantnu tamnu garderobu, u skladu sa događajem. Svi su primetili da je princeza Katarina vidno mršavija.

Pročitajte: Omiljena marama kraljice Elizabete iznenada se pojavila na sahrani, evo i kako (foto)

Profimedia

 

„Ovo je veoma tužan dan, dan kada smo rekli poslednje zbogom i oprostili se od moje kume, izuzetnog monarha koji je neizbrisivo obeležio vreme u kojem živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva. Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali brižljivo ćemo čuvati to sećanje. Zahvalan sam na trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi. Siguran sam da će moj dragi ujak, kralj Čarls III, biti dostojan sledbenik svoje velike majke, i znam da će on, sa istom odanošću i odlučnošću koju je imala kraljica Elizabeta II, služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih krunskih zemalja Komonvelta. Kraljičin sjajan, izuzetan primer vodiće ga u obavljanju njegove važne dužnosti“, napisao je princ na Instagramu. 

Pročitajte: Iako u srcu tuguju, modnim kombinacijama zadale poslednji udarac - Sahrana kraljice Elizabete u znaku ove tri dame

Aleksandar II Karađorđević je kumče kraljice Elizabete, koja ga je krstila pre 77 godina još dok je bila princeza. Tom događaju u Londonu prisustvovali su i njeni roditelji Džordž VI i Elizabeta. No, srpska i britanska kraljevska porodica povezane su i krvnom linijom. Aleksandar I Karađorđević bio je oženjen rumunskom princezom Marijom, praunukom legendarne britanske kraljice Viktorije.

Komentari (3)

Loading
Mujo 17:07 21.09.2022
Odgovori

Naravno da moze. Cak je i pozeljno. Kum je zastitnik porodice. A ko moze bolje da te zastiti od p*****ata iz druge vere ako ne upravo kum koji je iz te vere... i uspe da te zastiti od svojih ( koji su i za njega opasnost)...

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još