Tužna slika iz Londona: Kraljica Elizabeta propustila važan događaj, premijer smiruje zabrinutu javnost

Tužna slika iz Londona: Kraljica Elizabeta propustila važan događaj, premijer smiruje zabrinutu javnost

Autor: | 15/11/2021

0

Zdravlje kraljice Elizabete ponovo je zabrinulo javnost

Tek sedmi put u 75 godina dugoj vladavini kraljica Elizabeta nije prisustvovala ceremoniji u čast „Dana sećanja“ („Dan primirja“). Kako je objasnio britanski premijer Boris Džonson, doktori su joj savetovali da ostane kod kuće zbog problema sa leđima. Javnost je s razlogom zabrinuta za njeno zdravlje, budući da je samo tri dana ranije Bakingemska palata saopštila da će se pojaviti na svečanosti i da se tome veoma raduje.

Pročitajte: Da li se britanski dvor sprema za novog vladara? Kraljica Elizabeta donela neočekivane odluke, vitalnost je polako napušta

Getty images

 

U ime dvora, počast vojnicima koji su stradali u ratovima u Vajtholu odali su princ Čarls, njegova supruga Kamila, princeza Ana, princ Vilijam, Kejt Midlton, princ Edvard i njegova supruga, vojvotkinja od Veseksa. Svi u elegantnim crnim odevnim kombinacijama, sa decentnim ukrasom, crvenim makom, simbolom praznika. Vilijam i njegov otac, u svečanim uniformama, položili su venac na grob neznanom junaku.

Pročitajte: Garantuje dugovečnost - Kraljica Majka svakodnevno je pila šolju ovog napitka i doživela 101 godinu

Getty Images

 

Ceremoniju su, tačno u 11 časova po britanskom vremenu, najavila zvona „Big Bena“. Odjeknula su 11 puta, a potom minut ćutanja u znak sećanja na vojnike stradale u oružanim sukobima širom sveta.

Posle polaganja venaca čula se himna „Bože, čuvaj kraljicu“, glasnija nego ikad.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti