Garantuje dugovečnost: Kraljica Majka svakodnevno je pila šolju ovog napitka i doživela 101 godinu

Garantuje dugovečnost: Kraljica Majka svakodnevno je pila šolju ovog napitka i doživela 101 godinu

Autor: | 13/11/2021

0

Tajna Kraljice Majke tako je jednostavna

Ako želite da živite dugo, pijte – sirovo mleko. To je, izgleda, bio eliksir mladosti britanske Kraljice Majke, Elizabete I, koja je imala skoro 102 godine kada se preselila u večnost. Bila je veliki ljubitelj dobre kapljice, što je opšte poznato, ali dan nije počinjala rakijom ili vinjakom, već sveže pomuženim, nepasterizovanim mlekom.

Pročitajte: Princeza Dajana se celim svojim bićem tome protivila - Kejt Midlton ovo nikako ne sme da učini pre kraljice

Getty Images

 

Možda vam se preokrenuo stomak od pomisli na nekuvani napitak koji pravo iz krave ili koze stiže u vašu šolju jer kao takav nije bezbedan. No, neprerađeno mleko zadržava svojstva koja se gube u procesu pasterizacije, te je, samim tim, kvalitetnije i zdravije. Ako je verovati majci kraljice Elizabete, ima i moć da produži život.

Pročitajte: Da li se britanski dvor sprema za novog vladara? Kraljica donela neočekivane odluke, vitalnost je polako napušta

Getty Images

 

Stara dama, koja je preminula 2002. godine, konzumirala je isključivo mleko krava ajšir rase, koje se i danas gaje u Vindzoru, u okviru dvorskog kompleksa. Pod budnim okom veterinara pasu samo najkvalitetniju, zdravu travu, borave na svežem vazduhu, a higijena je besprekorna. Kraljica se nije plašila bakterija koje bi mogle da se „uvuku“ u čašu. Bila je prilično vitalna, uvek nasmejana i dobro raspoložena, a povrh svega ‒ doživela je duboku starost.

Pročitajte: Da li kraljica Elizabeta pije alkohol? Nekadašnji šef kuhinje Bakingemske palate otkriva istinu

Shutterstock

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin