Britanija zastala u smrtnoj tišini: Kejt Midlton u crnini, nemo gleda u princa Vilijama FOTO

Britanija zastala u smrtnoj tišini: Kejt Midlton u crnini, nemo gleda u princa Vilijama FOTO

Autor: | 13/11/2022

0

Kraljevska porodica ujedinjena u bolu

Dan primirja u Prvom svetskom ratu u Americi se proslavlja kao Dan veterana, a u Velikoj Britaniji je to Dan sećanja. Po tradiciji, članovi kraljevske porodice u nedelji najbližoj 11. novembru odaju počast palim herojima. Venac na londonski Kenotaf, spomenik vojnicima, polagali su Džordž VI i Elizabeta II, a danas je to učinio kralj Čarls III.

Pročitajte: Zaseo na tron pa misli da mu se sve može - Kralj Čarls ruši tradiciju dugu 185 godina

Getty Images

 

Pokojna kraljica taj važan događaj nije propuštala, čak i kada je imala ozbiljnih zdravstvenih problema. Odavanje počasti stradalima za slobodu je nešto sveto, smatrala je. Čarls je ovog novembra prvi put predvodio službu. Cela zemlja zastala je u dvominutnoj tišini tačno u 11 časova, a potom su se zvona sa Big Bena oglasila 11 puta. U svečanom maršu učestvovalo je, procenjuje se, oko deset hiljada veterana, uključujući stogodišnjake iz Drugog svetskog rata.

Pročitajte: Elegantno, jednostavno, bez titula - Ovako izgleda grob kraljice Elizabete (foto)

Getty Images

 

Kralj Čarls i princ Vilijam položili su vence u svečanim vojničkim uniformama. Sa terase su ih nemo posmatrale supruge, kraljica pratilja Kamila i Kejt Midlton, princeza od Velsa. U skladu sa prilikom, nosile su crne odevne kombinacije ukrašene crvenim makovima, simbolom praznika. Sinoć su članovi porodice prisustvovali tradicionalnom programu u Rojal Albert holu.

Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti