Da li se britanski dvor sprema za novog vladara? Kraljica Elizabeta donela neočekivane odluke, vitalnost je polako napušta

Da li se britanski dvor sprema za novog vladara? Kraljica Elizabeta donela neočekivane odluke, vitalnost je polako napušta

Autor: | 27/10/2021

0

Kraljica Elizabeta u bolnici provela noć

Velika Britanija je prošle nedelje bila na nogama. Prvi put posle mnogo vremena kraljica Elizabeta nije se pojavila na nedeljnoj službi u vindzorskoj kapeli, a potom je otkazala dvodnevnu posetu Severnoj Irskoj, na koju ide svake jeseni. No, ono što je njene sunarodnike najviše zabrinulo nesumnjivo je vest da je noć provela u bolnici “Kralj Edvard VII” u centralnom Londonu, zbog preliminarnih pregleda. Budući da se takve kontrole obično ne rade noću, sumnjičavost nacije bila je opravdana.

Pročitajte: Svet u šoku - Kraljica Elizabeta svrgnuta s trona!

Getty Images

 

Već sutradan vratila se u Vindzor, kažu – izvrsno raspoložena, a iz njene zvanične rezidencije, Bakingemske palate, stiglo je objašnjenje da su joj lekari savetovali odmor kako bi prikupila energiju za predstojeći ekološki samit u Glazgovu.

Tabloidi, kojima je kraljevska porodica tradicionalno trn u oku, požurili su da objave da je Elizabeti do daljeg zabranjen alkohol. Navodno, morala je da odustane od omiljenog džina posle ručka i večernjeg martinija. Odluka da li će učestvovati na konferenciji zakazanoj za sledeću nedelju biće naknadno doneta.

Pročitajte: Ovo niko nije očekivao - Kraljica revoltirana što se praunuka zove po njoj

Getty Images

 
 

Iza najstarijeg monarha na svetu nije samo 95 godina života, već i nekoliko teških meseci. Otkako joj je preminuo suprug, princ Filip, Elizabeta se retko pojavljuje na javnim događajima. Zbog pandemije je svakako opreznija, posebno u tako poznom dobu, ali nagađanja o njenom zdravstvenom stanju na Ostrvu ne prestaju. Sledeće godine trebalo bi da proslavi platinasti jubilej – sedam decenija na tronu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još