Na pomolu novi neprijatan susret: Da li će Hari i Megan krstiti ćerku u Vindzoru

Na pomolu novi neprijatan susret: Da li će Hari i Megan krstiti ćerku u Vindzoru

Autor: | 23/07/2021

0

Ćerka Harija i Megan – gde će i kada Lilibet Dajana biti krštena

Odnosi na relaciji Saseksovi – ostatak porodice i dalje su zategnuti uprkos činjenici da je Dajana, to jest njena statua, malo „smekšala“ obe strane. Princ Hari je, posle ceremonije u Kensingtonu, požurio da se vrati Megan i deci u Kaliforniji. Kako su objavili na sajtu organizacije „Archewell“, leto će provesti u svom domu u Santa Barbari, a poslu se vraćaju tek krajem septembra.

Pročitajte: Na odmoru do septembra - Evo gde Hari i Megan letuju sa Arčijem i Lilibet

Getty Images

 

Par želi da što više vremena posveti ćerki Lilibet Dajani, koja je svet ugledala početkom juna i u ovom osetljivom periodu neophodna joj je pažnja oba roditelja. A dok se oni odmaraju, britanski mediji otvaraju novu temu – gde će i kada ćerka Harija i Megan biti krštena?

Neki veruju da će se svečani čin obaviti u Vindzoru, podsećajući da je i dvogodišnji Arči kršten u kapeli dvorca. No, to se dogodilo u julu 2019, pre nego što su Hari i Megan odstupili od kraljevskih dužnosti i odvojili se od porodice. Ako odluče da na istom mestu krste i Lilibet, koja je prvo ime dobila u čast prabake, kraljice Elizabete, moraće da se povinuju nekim pravilima. A tome, kao što znamo, nisu preterano skloni. S druge strane, tradicionalne verske obrede izuzetno poštuju.

Pročitajte: Osvanule prve fotografije ćerke Megan i Harija, ali postoji jedan problem 

Profimedia

 

Sve britanske kraljevske bebe prilikom krštenja nose specijalnu odoru. Reč je o beloj čipkanoj haljinici koja je sašivena davne 1841. godine za najstariju ćerku kraljice Viktorije. Korišćena je sve do 2004, kada je zamenjena replikom. Nosila su je Vilijamova deca ‒ princ Džordž, Šarlot i Luis, ćerke Zare Tindal, prvo dete princeze Evgenije, pre toga mali Arči, a videćemo je i na Lili ukoliko njeni roditelji odluče da se krštenje obavi u Vindzoru.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti