Kraljica Elizabeta ponosna je prabaka 11 praunučadi: Upoznajte najmlađi tim Vindzorovih

Kraljica Elizabeta ponosna je prabaka 11 praunučadi: Upoznajte najmlađi tim Vindzorovih

Autor: | 22/06/2021

1

Praunuci kraljice Elizabete - blago britanske kraljevske porodice

Princ Hari i Megan Markl dobili su drugo dete, Zara Tindal treće, a kraljica Elizabeta – 11. praunuče. Britanski mediji se šale, ali i hvale, kako njihov dvor ima najbrojniji podmladak među evropskim vladarskim porodicama, skoro celo obdanište, pa niko ne mora da „sa strane“ traži društvo za igru. Krenimo redom.

Pročitajte: Kraljica upoznala praunuku - Hari i Megan predstavili ćerku Elizabeti

Profimedia

 

Najstarija je Savana, unuka princeze Ane, Elizabetine ćerke. Ima deset godina i bolje smo je upoznali na venčanju princeze Evgenije, kada je bila najslađa deveruša. Dok je mlada ulazila u kapelu, u trenucima kada su se čule fanfare, Savana se pretvarala da svira trubu, što su zabeležile sve kamere. Ćerka Pitera Filipsa zadužena je i za smešne izraze lica kada se svi okupe na balkonu Bakingemske palate. Njena sestra Ajla Elizabeta srednje ime dobila je po prabaki jer je na svet došla 2012, iste godine kada je kraljica slavila dijamantski jubilej – šest decenija na tronu.

Pročitajte: Peta sezona „Krune“ pod znakom pitanja - Niko ne želi da igra problematičnog princa

Profimedia

 

Potom je stigao prvi dečak i budući kralj Velike Britanije. Princ Džordž bio je te 2013. godine najslikanija beba na planeti, a javnost je bila oduševljena što je Kejt Midlton odlučila da se porodi u istoj bolnici u kojoj je Dajana rodila svoje sinove i izgovorila istorijsko „ne“ tradiciji – kraljevska deca pre nje rađala su se na dvoru.

Praunuci kraljice Elizabete - 11 veličanstvenih

Getty images

 

Mija Tindal prvo je dete Zare Filips-Tindal, ćerke princeze Ane. Nekoliko meseci je mlađa od Džordža. Njih dvoje veoma su bliski, čak su ih upisali u istu školu. Mija je pobrala simpatije gostiju na Harijevoj i Meganinoj svadbi – bila je ona „ljutita“ deveruša koja je čvrsto stezala plišanu igračku i nije htela da pogleda u fotografe. Na zabavi povodom Elizabetinog devedesetog rođendana, kada je kraljica na trenutak spustila svoju čuvenu „Launer“ tašnu od koje se, inače, nikad ne odvaja, tada dvogodišnja devojčica iskoristila je priliku i nakratko je „prisvojila“.

Profimedia

 

Ako iko može da se nazove kraljicom šarma, to je nesumnjivo šestogodišnja Šarlot. Voli balet, ide na časove jahanja i pravi je majstor za poziranje. Ima i posebnu taktiku, tačno zna kada treba da mahne, namigne ili se nasmeje fotografima. Njen mlađi brat Luis u aprilu je napunio tri godine i takođe obožava da se slika. Interesuju ga umetnost i kuvanje, šale se Kejt i Vilijam.

Pročitajte: Britanska štampa bruji - Princeza Šarlot pomrsila konce kraljici Elizabeti, porodica na nogama

Profimedia

 

Lena Tindal, Zarina druga ćerka, stigla je na dvor iste godine kad i Luis. Njoj su se posebno radovali jer je prethodno Zara doživela dva pobačaja. Elizabetina najstarija unuka svojevremeno je takođe bila „divlje dete“, ženska verzija princa Harija, pa je, doduše slučajno, njen treći porođaj bio priča za sebe. Pošto nije stigla do bolnice, Zara je sina Lukasa rodila u kupatilu svog doma, u martu, a „babica“ je bio njen suprug Mark.

Profimedia

 

Arči ne nosi titulu princa jer su tako želeli njegovi roditelji Hari i Megan Markl. U maju je proslavio drugi rođendan, a mesec dana kasnije, 4. juna, dobio je društvo – sestru Lilibet Dajanu. Oni su daleko od ostatka porodice, na drugom kraju sveta, iz svima poznatih razloga. Devojčica, to takođe već znate, prabakin nadimak nosi kao prvo ime, dok je drugo dobila u čast Lejdi Di.

Evgenija od Jorka, ćerka princa Endrua i Sare Ferguson, postala je majka u februaru, a sinu je dala ime Avgust Filip. I to nije sve. Uskoro stiže nova tura, jer je i njena sestra Beatris u poodmakloj trudnoći. Kraljica Elizabeta zaista ima pune ruke posla. I praunučadi.

Getty images

 

 

Komentari (1)

Loading
Igor 14:13 23.06.2021
Odgovori

Моја баба је имала 18 праунучића. По чему је специјална енглеска краљица са својих 11?

Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još