Severini vraćeno starateljstvo, a odluka koju je sada donela Milana će razbesneti

Severini vraćeno starateljstvo, a odluka koju je sada donela Milana će razbesneti

Autor: | 21/02/2024

0

Severini Vučković sud je nakon oduzimanja vratio starateljstvo nad sinom Aleksandrom.

Advokatica Jasminka Biloš potvrdila je da je Vrhovni sud Hrvatske ukinuo Županijsku presudu i vratio im je na ponovno odlučivanje. 

- Županijski sud je ponovo odlučio i doneo istu odluku. Odlučili su da veštačenje nije potrebno i potvrdili su svoju prvu odluku - objašnjava Biloš.

Profimedia

 

Severinina advokatica kaže da je odluka o starateljstvu ista kao ona iz 2021. godine.

- Mi se nismo mogli žaliti na presudu Vrhovnog suda jer je presuda bila pravosnažna. Županijski sud je očigledno ponovno održao sednicu veća i doneo identičnu odluku kao prvi put - dodala je Biloš, prenosi 24sata.hr.

Marko Vavpotić/m24 Salomon/Profimedia

 

Posle svega, advokatica je istakla da je odluka Vrhovnog suda samo donela komplikacije u porodici.

- Odluka Vrhovnog suda je detetu zakomplikovala život. Ovih mesec dana je bilo vraćanje unazad, a Severina će se i dalje boriti.

Pročitajte: Neočekivani obrt - Sud vratio sina Severini, pevačica poručila da neće stati na tome

Nakon što je Vrhovni sud vratio starateljstvo ocu Milanu Popoviću, dvadesetak dana kasnije dolazi do obrta.

Kako pišu hrvatski mediji, Županijski sud je 6. februara ponovio svoju pređašnju pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka dvanaestogodišnjeg dečaka dužni da „starateljstvo obavljaju sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

Instagram

 

To sada znači da će Severina provoditi dve nedelje sa Aleksandrom, a dve Milan. 

Nakon što joj je sud vratio starateljstvo, hrvatska zvezda navodi da borbu nastavlja dalje, odnosno da će tražiti potpuno starateljstvo. 

- Nisam očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo doneti novu odluku, jer do sada je u mom slučaju, odnosno u slučaju mog deteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije - rekla je Severina za 24sata.hr.

TV Happy Youtube

 

- Splitski sud ponovno je doneo presudu kao i 2021, koja je pola-pola, dobro je da su vratili na to, sve je bolje od dva puta nedeljno po četiri sata, ali ja na ovome neću stati – ići ću do kraja, tražiću samostalno starateljstvo i svakako nastavljam da se borim za sve žene, odnosno njihovu decu, s kojom se pravosuđe lopta, žrtve pravosuđa i institucija, ‘moćnih i nemoćnih žena i ženica’ - dodala je Severina.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Tomislav Kristo/Cropix/Profimedia

Slične Vesti