Antonio Rukavina: Važan porodični trenutak

Antonio Rukavina: Važan porodični trenutak

Autor: | 07/06/2012

0

Fudbaler Antonio Rukavina boravak u Beogradu iskoristio je da krsti jdnoipogodišnjeg sina Andreja. Sportista koji je posle tri godine, koliko je proveo u nemačkom prvoligašu „Minhen 1860“, odlučio da promeni sredinu, sa suprugom Draganom priredio je slavlje povodom ovog za njih veoma bitnog čina. Otkako im se pre godinu i po dana rodio sin, bračni par Rukavina planirao je njegovo krštenje, ali zbog obaveza i života u inostranstvu do sada za to nisu imali priliku. Kada mu se završila sezona, ali i kumu Zoranu Tošiću  koji nastupa za moskovski klub „CSKA“, prvo što je uradio bilo je krštenje deteta. Čin je obavljen u „Sabornoj crkvi“ u prisustvu oko pedeset zvanica.
- „Sabornu crkvu“ smo izabrali jer smo se Dragana i ja u njoj pre dve godine venčali. Ovaj sveti čin nam mnogo znači, jer sina vaspitavamo u duhu pravoslavlja. Iako će zbog moje karijere odrastati u drugačijoj sredini, mi ćemo se truditi da ga naučimo sve o našoj veri. Želeli smo da ga krstimo za njegov prvi rođendan, ali to nije bilo moguće, jer tada sam bio u sred sezone i nisam mogao da dođem u Beograd. Čekali smo da svi budemo slobodni i sada nam se ukazala šansa da to obavimo – kaže Antonio koji je organizaciju slavlja prepustio svojoj izabranici.
- Odabrala sam jedan restoran na Senjaku koji je ispunjavao sve ono što nam je bilo potrebno. Pre svega mi je bilo bitno da to mesto ima lepu baštu u kojoj bi deca mogla da se igraju. To sam i pronašla - priča Dragana.
Tokom čina krštenja Andrej nije želeo da bude u naručju kuma, već je obred proveo u rukama oca. Zaplakao je tek pred kraj, kada ga je sveštenik polivao vodom.
- Bio je odličan u crkvi, iako smo se pribojavili da će plakati. Inače, Zorana sam odabrao za kuma zato što nas veže dugogodišnje prijateljstvo, a sada smo povezani i duplim kumstvom. Ja sam krstio njegovu stariju kćerku Inu.
Za odličnu atmosferu bili su zaduženi tamburaši, što je bila želja ponosnog oca. Domaćini, ali i svi gosti bili su veseli, pa su pauzu u igranju pravili samo kada je poslužen ručak.
- Tamburaši su nas dočekali i ispratili. Muzika je možda i najbitnija za slavlja, a mi nismo napravili grešku, pošto im je repertoar bio raznolik i zadovoljili su svačiji ukus. Toni ne voli buku, jako ozvučenje, više je za mirnije varijante i zbog toga smo se opredelili za tamburaški orkestar - kaže Dragana.
- I deca su bila oduševljena, jer su u bašti mogli da se igraju raznih igara. Imali su veliki prostor za igranje što je Andreja oduševilo. On voli da bude sa decom i zbog toga ga nismo odveli na popodnevno spavanje. Kao i svi izdržao je celo slavlje - kaže fudbaler koji se sprema za odlazak na godišnji odmor sa svojom suprugom. Sina će ostaviti u Beogradu sa bakama i dedama, kako bi mogli jedno drugome da se posvete.
- Dragana i ja putujemo početkom juna u Dubai. Bio sam za to da idemo bez deteta, jer mi je odmor posle naporne sezone preko potreban. Tačnije, dve godine nisam pravio pauzu. Andrej je hiperaktivan i odmor sa njim je nemoguć. Dragana i ja ćemo se sada posvetiti sebi, a u julu će ga ona voditi u Grčku na more. Ne mogu tada da idem sa njima jer će mi početi pripreme. Biće mu lepo u Grčkoj, ići će mnogo dece.
Antonio sa sinom provodi svaki slobodan trenutak. Sada su bili tri nedelje razdvojeni, a fudbaler je najispunjeniji kada posle toliko vremena dođe kući, a sačekaju ga njegov zagrljaj i poljubac.
- Dobro se snalazim u roditeljskim obavezama. Sada sam korisniji supruzi nego kada nam je sin bio beba. On stalno traži da se igra sa mnom. Zna da tata igra fudbal i stalno govori „tata igra go, go“. Dragana ga je jednom dovela na moju utakmicu, ali pošto se uplašio galame, više ne dolaze na stadion - kaže sportista koji će promeniti klub, ali bi voleo da ostane u Nemačkoj, jer smatra da je to prava zemlja za odrastanje njegovog deteta.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti