Jelena Karleuša: Kada strast preraste u zrelu ljubav

Jelena Karleuša: Kada strast preraste u zrelu ljubav

Autor: | 14/07/2011

0

Pop diva Jelena Karleuša, tek što je s uspehom promovisala singl „Nova religija“ i zaraznim ritmom svoje „Plave Šeherezade“  „zanjihala“ naciju, imala je veliki povod za slavlje u porodici. Pevačica i njen suprug, fudbaler Duško Tošić, par koji je u bračnu luku uplovio 28. juna, na Vidovdan, nedavno su proslavili treću godišnjicu braka. Iako je u prvi mah izgledalo da će prvi put taj značajan dan provesti razdvojeni, jer je talentovani golgeter „crveno-belih“ sa klubom boravio na pripremama, Duško je uspeo da se „izvuče“ na jednu noć i da provede vreme sa voljenom suprugom. Mada je poznata po britkim i hrabrim izjavama, Jelenu je taj gest njenog muža veoma raznežio. Setno je mislila da će sama provesti dan kada su jedno drugom izgovorili sudbonosno „da“ na spektakularnom venčanju u hotelskom kompleksu "Prestiž" u Kovilovu.
Poznata po profesionalizmu, ali i po nežnosti kojom obasipa svoje kćerke Atinu i Niku, Jelena sa radošću za magazin „Hello!“ počinje razgovor, prisećajući se večeri provedene sa suprugom, koji je dan posle godišnjice morao da otputuje nazad na pripreme.
- Duško je uspeo da ukrade nekoliko sati usred priprema i dođe da me iznenadi za našu godišnjicu braka. Sedela sam uveče sama i pomalo depresivna zbog njegovog posla, jer po ko zna koji put nismo zajedno za važne datume. Iznenada se oglasilo zvono na ulaznim vratima. Stajao je na kiši sa prelepom crvenom ružom u jednoj i flašom šampanjca „Dom Perinjon“ u drugoj ruci. Bila sam presrećna - iskreno i sa ljubavlju kaže pevačica.
Kako ste proveli zajedničke trenutke bračnog jubileja?
- Odlučili smo da ne idemo nigde jer smo imali tako malo vremena za nas. Ostali smo u kući i iskoristili svaki minut da proslavimo našu ljubav. Ujutru rano je otišao.
Koliko vam je bilo žao zbog toga?
- Takav je život profesionalnih sportista i njihovih žena, koje moraju da budu spremne na mnoga odricanja zarad uspešnog braka. Trajemo već pet godina, a tri godine smo u divnom braku. Naša zajednica je bez trzavica, bez kriza i svađa. Imam sreću da je moj suprug izuzetno blage naravi i to smiruje moju vulkansku, da ne kažem divlju prirodu.


Kako „negujete“ vaš odnos i instituciju braka?
- Naučila sam da pravim kompromise i da budem nesebična posebno od kada smo se venčali i kada su na svet došle naše kćerke Atina i Nika. Srećna sam što naša porodica odoleva opštoj krizi, rekla bih čak trendu razvoda, krahova, javnih brukanja i ponižavanja koje ovo društvo svakodnevno ima prilike da vidi. Smatram da su ljudi postali veoma sebični i netolerantni, a za uspešan brak i očuvanje porodice potrebno je da i muž i žena budu spremni, kako na međusobno razumevanje tako i na mnoga odricanja. Lako je rasturiti brak koji je u ovom veku prestao da bude institucija, već samo jedna trivijalnost koja se „smeši“ sa papira. Ali kada se veza i brak sačuvaju od naleta kolektivnog trenda sebičluka, i uništavanja tih „zlatnih“ spona koje deca naprave, uđe se u mirne i spokojne bračne vode. Iako su mnogi u nas sumnjali, Duško i ja smo toliko dugo zajedno. Danas, nažalost, pet godina je za mnoge javne ličnosti poput večnosti.
Da li ste posle velikog uspeha novog singla odlučili gde ćete se odmarati ovog leta? Hoćete li na more otići sami sa Duškom ili i sa decom?
- Novi singl je napravio opštu pometnju u regionu i za mene nema odmora. Moj suprug će polovinu leta provesti na pripremama, deca su već bila na moru sa bakom, mojom majkom Divnom. Mene čeka promovisanje singla „Nova religija“ od Vardara pa do Triglava. I ne žalim se zbog toga, naprotiv. Veoma sam uzbuđena. U meni ključa adrenalin i želja za novim radnim pobedama. Odmaraću se za dvadesetak godina.
Kako ćete ove godine proslaviti vaš trideset treći rođendan koji je u avgustu?
- Za moj trideset treći rođendan planiram da napravim ludu žurku. Nikada od rođendana nisam pravila fešte, ali bi bilo super da sada napravim jednu proslavu za pamćenje.
Da li je vaš suprug zadovoljan vašom promenom imidža i zašto ste kosu ofarbali u tamniju nijansu?
- Duško me zagleda, smeška se, drugačija sam mu, i kaže da sam to nova ja na koju mora da se navikne. Po njegovim poljupcima zaključujem da mu se veoma sviđa moja promena imidža.


Kako ste reagovali na pisanje pojedinih medija da vam je suprug neveran?
- To su senzacionalističke budalaštine koje su samo učvrstile naš brak. Posle ovoliko godina u šou-biznisu tako nešto može samo slatko da me nasmeje, ali se, nažalost, Duško izuzetno uvredio i tužio tabloid koji je bez ijednog jedinog dokaza, i sa sve demantima „krivaca“, objavio tako nešto. Da bih vam pokazala koliko sam s godinama postala tolerantna, reći ću vam da ja nagovaram Duška da povuče tužbu. Ta lažna vest je „trajala“ pet dana, a naša ljubav - već pet godina. Ne treba pridavati značaj takvim stvarima.
Savetujete li se ikada sa svojom majkom Divnom u vezi sa odnosom sa Duškom?
- Divna je opčinjena Duškom i skoro uvek je na njegovoj strani. Imaju savršen odnos i puno mi je srce kada vidim koliko se lepo slažu. On nju zove „taštica“, a ona njega „zetić“.
Budući da ste stariji od Duška, deluje li vam nekada da ste i zreliji od njega?
- Starija jesam, ali je Duško često po stavovima zreliji i staloženiji od mene. Kod nas se razlika u godinama stvarno ne oseća, naprotiv. Za njega sam ja „mala“ i tako me zove od kada smo se upoznali.
Da li je u braku potrebno održavati plamen strasti?
- I te kako. To je preko potrebno. Posle nekoliko godina veze, kada strast preraste u ljubav, potrebno je s vremena na vreme podsetiti se kako je to bilo na početku - kada se od uzbuđenja tresu kolena i ubrzano lupa srce. Sreća u nesreći naše česte razdvojenosti je ta što se uvek toliko uželimo jedno drugog da je ponovni susret uvek veoma uzbudljiv, sa mnogo strasti.
Koliko se vaš i Duškov odnos u zajednici s vremenom produbio?
- Postali smo kao jedno. On ne mora da progovori da bih znala šta hoće da kaže ili šta misli. Sa decom, još više smo srasli.
Savetujete li jedno drugo o profesionalnim potezima?
- Duško veoma ceni moje mišljenje o tome kako je odigrao neku utakmicu, a ja ne štedim komplimente na njegov račun. Vidim da je izuzetno ponosan što pratim njegove utakmice i što sam njegov vatreni navijač. Sa druge strane, dogovorili smo se da u javnosti ni on ni ja ne polemišemo o karijeri onog drugog i toga se pridržavamo.
Kako vi, a kako vaše kćerke, podnosite što je Duško često na pripremama?
- Duško i ja smo stalno na „Skajpu“ i razdvojenost nas veoma boli. Bol je ponekad opipljiva i neizdrživa. Ali, našim kćerkama uvek kažem da je tata otišao da im kupi poklone i da se brzo vraća. Svakog dana se čujemo i telefonom, i Atina mi redovno otima mobilni da čuje oca za koga je veoma vezana.

Ko je popustljiviji kada dođe do razmirica?

- Duško je taj koji uvek popušta i ne želi da se svađa. Nas dvoje smo vrlo različitog temperamenta, on je flegma, a ja sam magma.
Pričate li vi i Duško o planovima za budućnost vaših kćerki?
- Jedno je sigurno, naš kćerke Atina i Nika će se školovati u Londonu ili u Americi.
Pokazuju li već neke sklonosti i interesovanja?
- Za sada pokazuju sklonost ka muzici, obožavaju da igraju i pevaju uz mamine pesme.
Koji je vaš recept za uspešan brak?
- Recept za dobar brak je - mnogo tolerancije, spremnosti na odricanje, velika količina dobre energije i smeha i kada je teško, dobar seks i uzbudljivi veš.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti