Robert Prosinečki: Porodica uskoro na okupu

Robert Prosinečki: Porodica uskoro na okupu

Autor: | 10/06/2011

0

Bivši jugoslovenski reprezentativac i aktuelni trener Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Robert Prosinečki posle pet meseci provedenih u Beogradu, na čelu našeg najtrofejnijeg kluba, potpuno se prilagodio načinu života u našoj prestonici. Iako nije u potpunosti zadovoljan rezultatima, ovaj nekadašnji fudbaler nastavio je da svoj posao obavlja sa velikim entuzijazmom, a šampionski duh koji je ugradio u svoju ličnost još kao profesionalni fudbaler pokušava da prenese i na igrače svog tima. Veliku moralnu podršku u poslu od narednog meseca će mu prižati i jedanaest godina mlađa supruga Vlatka i kćerke, desetogodišnja Leonarda i šestogodišnja Roberta, koje će se uskoro preseliti u srpsku prestonicu.
- Još u vreme dok sam bio profesionalni fudbaler živeo sam u Beogradu i taj period života nosim u najlepšoj uspomeni. Nije mi bilo teško da se naviknem na život ovde, iako se Beograd promenio. Proširio se, saobraćajne gužve su sada mnogo veće nego što su nekada bile, ali ostali su mi prijatelji iz onog vremena sa kojima sam još u kontaktu, pa mi se život ovde dopada - počinje priču uspešni trener koji je srećan što će mu se uskoro pridružiti supruga i kćerke.
- Spreman sam za suprugin i kćerkin dolazak. Zbog njih sam se nedavno preselio iz stana u novu kuću gde ćemo sve četvoro živeti. Moja deca će od septembra pohađati školu u Beogradu, ali će se doseliti ovde već za mesec dana kada završe svoje školske obaveze u Zagrebu - ističe ponosni otac.
Budući da nije uspeo da ove sezone sa „Crvenom zvezdom“ zauzme prvo mesto na tabeli, Prosinečki tvrdi da nije u potpunosti zadovoljan svojim rezultatom, ali da je nastavio da sa velikim entuzijazmom obavlja svoj posao.
- Kada se završi šampionat i kad definitivno podvučemo liniju, moći ću da govorim o svojim rezultatima. U svakom slučaju, želje i planovi da budem šampion nisu se ostvarile, tako da ne mogu u potpunosti da budem zadovoljan, ali s obzirom na to da sam došao na pola sezone, imao sam malo vremena da neke stvari do kraja promenim. Očekujem da će moj rad tek dati rezultate. Verujem da možemo da budemo šampioni sledeće sezone. Moja pobednička razmišljanja datiraju još iz dana kada sam bio profesionalni igrač, tako da uvek razmišljam šampionski - otkriva četrdesetdvogodišnji trener.
Nedavno je imao priliku i da poseti rodno mesto svoje majke, selo Ježevicu, nadomak Čačka, gde su ga meštani lepo dočekali i gde je proveo prelepe dane svog detinjstva.
- R je o mestu u kome sam proveo mnoge lepe trenutke u detinjstvu. Kad god smo porodično iz Nemačke dolazili u Jugoslaviju, posećivali smo i tatino i mamino rodno mesto i uvek mi je bilo lepo. Često sam igrao fudbal na poljani u tom selu i mnogo ljudi poznajem iz tog mesta. Raduje me što će se tamo konačno napraviti teren, tako da će deca moći da igraju fudbal i da se bave sportom, a to je ono što svaki roditelj želi svome mališanu - zaključuje Prosinečki.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još