Šaban Šaulić: Proslava rođendana

Šaban Šaulić: Proslava rođendana

Autor: | 24/09/2011

0

Legenda folk muzike Šaban Šaulić nije ni pomišljao da će proslava njegovog šezdesetog rođendana biti glamurozna i da će se osim sa porodicom tog dana družiti i sa velikim brojem prijatelja, kolega i saradnika. Da žurka organizovana u beogradskom hotelu „Kontinental“ bude iznenađenje za pevača potrudili su se njegovi najbliži, supruga Gordana, kćerke Sanela i Ilda i sin Mihajlo. Pevačeva porodica, rešena da njen plan ne bude otkriven, deset dana je u tajnosti organizovala proslavu, počev od prostora pa do najsitnijih detalja, poput dekoracije prostora. U svojoj nameri su uspeli, jer Šaban je sa njima pošao na večeru, ni u jednom trenutku ne posumnjavši da mu se sprema nešto veliko.
- Nisam ni pomišljao da su mi Gordana i deca organizovali proslavu. Uspeli su u nameri jer sam zaista bio iznenađen. Emocije su me preplavile, naročito kada sam video svoje prijatelje, muzičare iz Beča, koji su samo zbog mog rođendana došli u Beograd. Nisam mogao da se obuzdam pa su mi krenule suze - kaže Šaulić.
Na ulazu u restoran od zlatnih i crnih balona napravljena je dekoracija u obliku broja šezdeset, a kada je sedamdeset pet zvanica aplauzom pozdravilo slavljenika, sve mu je postalo jasno. Nekoliko trenutaka bilo mu je potrebno da se oporavi od pozitivnog šoka.
- Srećan sam jer sam na jednom mestu video sve meni drage ljude. Osim prijatelja iz Austrije došli su i oni iz Praga, brojne kolege i saradnici. Naravno da sam zapevao za svoju i njihovu dušu, a mojoj Saneli i Ildi otpevao sam pesmu koju sam im posvetio „Devojčice moja“, što uvek činim na porodičnim proslavama - kaže Šaban.

Lepe želje i čestitke „kralju folka“ uputili su Lepa Brena i Slobodan Živojinović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Snežana Đurišić, Saša Matić sa suprugom Anđom, Dragan Kojić Keba, Ildini kumovi Saša Jakšić Žika i njegova supruga Dajana koja je s ponosom pokazala trudnički stomak, nekadašnji fudbaler Zoran - Bata Mirković, sportski novinar Marko Marković, a pravo iznenađenje priredio je ministar policije Ivica Dačić koji je slavljeniku otpevao nekoliko pesama, među kojima i „Muštuluk“ zbog čega je dobio veliki aplauz.
Za posluženje je bilo zaduženo osoblje hotela, ali su njihovi specijaliteti dopunjeni prasetinom i jagnjetinom, bez kojih pevač ne može da zamisli nijedno slavlje. Služena su kvalitetna pića, šampanjac „Dom Perinjon“, konjak, viski, vrhunska vina. Svaki gost je na poklon dobio kolač u obliku zlatne poluge na kojem je bilo ispisano slovo Š i broj šezdeset. Vrhunac proslave je nastupio kada su iznete dve torte, jedna u obliku krune, a druga u obliku ćupa iz koga ispadaju zlatnici.
- Nismo dugo razmišljali kog oblika će biti torte, i ne treba previše objašnjavati zašto smo se opredelili za krunu i ćup, jer je simbolika jasna i vezana je za Šabanovu karijeru. Odlično smo se proveli, a osoblje hotela nam je dopustilo da ostanemo duže nego što je predviđeno - kaže Gordana Šaulić.
Ilda, koja je blistala u dugoj plavoj haljini, takođe je prezadovoljna kako je protekla proslava očevog rođendana.
- Bilo je lepo i emotivno. Potrudili smo se da se sve zvanice prijatno osećaju, ali i da izborom hrane i pića zadovoljimo svačiji ukus. Torte su oduševile prisutne, jedna je bila voćna, a druga čokoladna. Orkestar našeg kuma sa kojim moj otac godinama nastupa bio je zadužen za muziku, a sve kolege su zapevale. I ja sam tati ispunila želju i otpevala mu moju pesmu „Stani, dušo, da te ispratim“ koju on mnogo voli.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin