Saša Matić: Anđeo čuvar doma svog

Saša Matić: Anđeo čuvar doma svog

Autor: | 26/03/2012

0

Posle više od dve godine najavljivanja koncerta u Beogradu Saša Matić će konačno zapevati pred beogradskom publikom. Jedan od omiljenih folk izvođača 28. marta družiće se sa svojim fanovima u Centru „Sava“. Budući da za nastup vlada veliko interesovanje, njegov tim razmišlja da zakaže još jedan koncert. Već desetak dana Saša sa više od dvadeset muzičara uvežbava repertoar.
- Sa ovim koncertom želim da zaokružim proslavu lepog jubileja, deset godina otkako sam snimio prvi album. Za to vreme nisam mnogo pevao u Beogradu, poslednji koncert sam imao 2003. godine. Sada je pravo vreme za ponovni susret sa beogradskom publikom. Sa svojim saradnicima sam napravio odličan program. Počećemo baladom „Anđeo čuvar“, a na sceni će nas biti dvadeset petoro. Znam da će biti dobra atmosfera, mada pred svaki nastup imam tremu jer je to velika odgovornost, ali znam da će ona nestati već sa prvim taktovima - kaže Saša, koji će iz prvog reda, pored velikog broja kolega koji su najavili dolazak, imati podršku i svoje porodice. Prvi put njegovom nastupu će prisustvovati kćerke, osmogodišnja Aleksanda i četvorogodišnja Tara.
- Njih dve su me do sada gledale samo na televiziji i srećne su što će biti na koncertu. Osmogodišnja Aleksandra je svesna čime se bavim, ali nikada ne govori ko joj je otac. Njeni drugovi iz škole su se prošle godine iznenadili kada su me videli na njenom rođendanu, pa su je pitali: „Otkud Saša Matić kod tebe?“ Tek tada im je rekla da sam joj tata. Ona se time ne hvali, za razliku od četvorogodišnjeTare koja priča čija je kćerka, a nedavno, kada ju je vaspitačica pitala da li će joj dati karte za koncert, odlučno je odgovorila „ne“. Ona je mali „džambas“. Veoma su različite, po energiji mlađa liči na mene, dok je starija nasledila moju upornost, odlučnost i tačno zna šta hoće.
Zbog posla Saša ne provodi mnogo vremena sa decom. Ne grize ga savest zbog toga, jer je odsutan od kuće kako bi njima obezbedio lagodan život.
- Trudim se da to malo vremena koje provodim sa njima ispunim kvalitetnim sadržajem. Bitno mi je da njih dve izrastu u poštene osobe. Znaju da moraju svojim ponašanjem da budu moj ponos, kao što sam ja svojim roditeljima. Drago mi je što zahvaljujući ovom poslu mogu da im obezbedim mnoge stvari koje, nažalost, mnogi roditelji ne mogu da priušte svojoj deci. I pored svega toga, nisu razmažene ni zahtevne. Sve što dobiju moraju da zasluže dobrim vladanjem. Supruga i ja ih učimo da cene prave vrednosti - iskren je Saša.
Pevač koji je osvojio veliki broj žena baladama „Kad ljubav zakasni“ i „Kralj izgubljenih stvari“ strog je roditelj. Nije od onih koji se slažu sa poslovicom „batina je iz raja izašla“, ali neka pravila moraju da se poštuju.
- Moja reč je autoritet. Ne objašnjavam mnogo, jednom kažem i tu je kraj priče. Kada zasluže, kaznim ih tako što im zabranim da gledaju crtane filmove i koriste kompjuter.
Saša Matić je u braku sa suprugom Anđom devet godina. Upoznao ih je  zajednički prijatelj koji je Anđu doveo na njegovu svirku u jednom beogradski lokal. Tada je bio neafirmisan pevač koji je imao veliku želju da postane poznat.
- Anđa obožava pesme Kemala Montena i ja sam te večeri pevao „Jedne noći u decembru“ i „Još uvek ima proljeća u meni“. Osvojio sam je ne samo pesmom, već i duhovitošću i šarmom. Ipak, mislim da joj se najviše dopala moja odlučnost i to što sam tačno znao šta želim u životu.
Da bi bila uz decu, Anđa se odrekla svoje karijere. Saša je svestan da je podnela veliku žrtvu, ali i on kroz posao sebe mnogo daje kako bi njegovi najbliži uživali. I u njegovom braku postoje sitne čarke, što smatra dobrim, jer bi u suprotnom zapao u monotoniju.
- Moj brak je kao i svaki drugi. I mi imamo manje probleme, ali ne dozvoljavamo da se oni nagomilaju, već ih odmah rešavamo. Razgovor je za to najbolje rešenje. U našem braku nema nerešivih problema i zatvorenih karata. Oboje igramo otvoreno, što je najbitnije za dobre odnose - kaže na kraju Saša za magazin "Hello!".

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin