Šaban Šaulić: Praznici u mom domu

Šaban Šaulić: Praznici u mom domu

Autor: | 09/01/2012

0

Dom kralja narodne muzike Šabana Šaulića i njegove supruge Gordane smešten je u centru Beograda, na Vračaru, blizu epicentra svih važnih dešavanja u gradu, ali i dovoljno izmešten od gradske vreve. Za trideset šest godina zajedničkog života promenili su nekoliko domova, i posle prostranih kuća, mir su, trenutno, pronašli u stanu za koji smatraju da nije idealan prostor jer, kako godine prolaze, ponovo žele da žive u kući.

Talenat za uređenje enterijera, ali i ljubav prema prirodi Gordana uskoro želi da objedini u još jednom domu, njihovoj kući iz snova.U razgovoru za magazin „Hello!“ popularni pevačpriznaje da se nikada nije mešao u uređenje stana, ali je zato Gordana uvek umela da oslušne njegove želje i potom ih ugradi u dom prepun ljubavi, poštovanja, razumevanja i tolerancije. Šaban smatra da nedovoljno posvećuje pažnju svojoj lepšoj polovini i porodici zbog stalnih nastupa i putovanja, ali se trudi da svaki slobodan trenutak provedu zajedno što kvalitetnije. Divne uspomene nose sa putovanja, a najdragocenije im je vreme provedeno sa unukom Lukom koji je njihov mezimac, te mu ispunjavaju sve želje, ali ga i uče pravim vrednostima. Pevač raskošnog glasa će novogodišnje praznike provesti radno, dok će za Božić biti sa porodicom, što ga veoma raduje. Na početku razgovora za magazin "Hello!" Šaban najpre govori o svom životnom kutku u kome pronalazi neophodan mir posle brojnih nastupa i gde rado prima goste.

Šta je bilo presudno u odabiru ovog stana?
- Želeli smo da nađemo lep, prostran stan, koji će biti oaza mira i lepote. U centru grada, u srcu Vračara, uspeli smo da pronađemo našu mirnu luku, sve nam je blizu, a imamo osećaj da nismo u gradu. Ušuškan je, lepo opremljen, a vrata našeg doma su otvorena i za naše prijatelje.
Budući da ste se mnogo selili, da li je ovo vaš stan iz snova?
- Nije, ovo je dobra investicija, a kuću iz snova tek gradimo za neku budućnost. Dok su deca bila mala, živeli smo u kući, onda smo se preselili u stan i, kako vreme prolazi, sve više želimo da se vratimo u kuću.
Ko je uređivao vaš životni prostor?
- Moja supruga Goca je uređivala naš životni prostor. Nikada se nisam mešao u taj deo posla i uvek sam se oduševljavao ishodom. Ona je žena od stila, ima izražen osećaj za lepo. Čak i kada nešto dokupi, to tako lepo uklopi da izgleda kao da je tu oduvek stajalo.
Na koji način ste birali nameštaj i šta vam je bilo važno?
- Udobnost nam je bila najvažnija. Volimo da nam je lepo u stanu, ali ne robujemo stvarima. Goca nikada neće kupiti nešto što ne prija oku i nije stilski lepo.

Intervju
: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin