Lepa Brena: Godina slavlja i jubileja

Lepa Brena: Godina slavlja i jubileja

Autor: | 28/09/2011

0

Iako je pre samo tri meseca izdala novi album Lepa Brena se nije previše eksponirala u medijima, a razlog je priprema za koncert koji će održati u „Beogradskoj areni“. Tog dan, 20. oktobra, sa svojom porodicom, prijateljima i publikom ujedno će proslaviti pedeset prvi rođendan. Za spektakl koji mnogi s nestrpljenjem očekuju, jer u Beogradu nije pevala šesnaest godina, pripreme već traju, osmišljava se koncept, repertoar i stajling. Legendarna folk diva jedva čeka da ponovo zapeva pred publikom u prestonici. Zbog ponovnog susreta sa fanovima oseća veliko uzbuđenje, ali tremu nema. Nju je prebrodila još davne 1981. godine kada je sa svojim tadašnjim bendom „Slatki greh“ stala na scenu i otpevala svoj prvi veliki hit „Čačak, Čačak“ sa kojim je osvojila milione.
Jedna od najvećih zvezda na Balkanu ostvarila je skoro sve svoje snove. Ipak, jedna želja joj je ostala neispunjena. Želela je da ima kćerku, ali joj se to nije dogodilo. Svoje sinove Stefana i Viktora stavila je na pijedestal. Svaki slobodan trenutak posvećuje njima kao i suprugu Bobi, sa kojim će ove godine proslaviti dve decenije bračnog života. Oni su joj najveći oslonac i podrška, a porodično zajedništvo im je iznad svega.
- Ove godine slavim tri decenije karijere i smatram da jubileje treba lepo obeležiti, naročito ako imate čime da se pohvalite. Nemam razloga da budem skromna, jer sam za sve ovo vreme na estradi od imena „Lepa Brena“ stvorila brend. Trideset godina rada krunisaću velikim koncertom u „Beogradskoj areni“ na svoj rođendan 20. oktobra, a ujedno ću svojim obožavaocima prirediti spektakl, jer je prošlo šesnaest godina kako nisam pevala u Beogradu. Obećavam da će svi kući otići lepo raspoloženi, a to će mi biti najvredniji rođendanski poklon - kaže Brena.
Zbog čega ste odabrali baš „Beogradsku arenu“?
- Svojevremeno su ljudi iz mog tima patentirali da Lepa Brena peva na stadionima i drugim otvorenim prostorima, jer su sve dvorane u jednom trenutku postale male za broj onih koji su želeli da prisustvuju mom koncertu. Danas je produkcija preskupa da bismo se igrali sa vremenskim prilikama. Kada sam poslednji put pevala u Beogradu, termin koncerta smo odlagali čak tri puta, upravo zbog kiše. Na kraju, pevala sam pod pljuskom. Sada nemam nameru da se kockam sa meteorološkom prognozom. Rešila sam da poput svih velikih zvezda pevam u zatvorenom prostoru, baš zbog toga što onda nema nepredviđenih okolnosti.
Najavljujete spektakl, šta ćete to prirediti svojim fanovima?
- Ovim pitanjem stavljena sam na muke. Gorim od želje da to ispričam, a s druge strane neću da otkrivam previše. Danas je sve postalo virtuelno i krenućemo od toga. Imam toliko sjajnih ideja i trudiću se da ih upakujem u scenario koncerta. I da to bude jedan veseo koncert koji će se dugo pamtiti.
Hoće li vam se na sceni pridružiti nekadašnji članovi „Slatkog greha“?
- Neka nešto ostane kao iznenađenje.
Osim s koncertom jubilej ćete obeležiti i monografijom. Dokle ste stigli sa pisanjem?
- Monografija neće biti objavljena na dan koncerta, jer je sve još u pripremi. Razrađuju se detalji, a snimamo i dokumentarni film koji će sve to pratiti. Ne može se sve uraditi u isto vreme. To su slojevite stvari koje zahtevaju vreme.
U javnosti se nerado govorili i o ne baš lepim trenucima u vašem životu. Kako se borite sa tugom?
- Loše stvari brzo zaboravljam. Trudim se da u životu imam više lepih stvari koje mi se događaju. Sreća i uspeh su nešto na čemu treba raditi, u šta treba ulagati. Naravno da i ja imam momente kada sam tužna, ali oni veoma kratko traju, jer nisam tip koji se predaje pesimističnim mislima.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti