Lepa Brena: Uzbuđenje pred spektakl

Lepa Brena: Uzbuđenje pred spektakl

Autor: | 19/10/2011

0

Vest da će se među sto pedeset članova ekipe u organizaciji najavljivanog spektakla Lepe Brene u Beogradu naći čak tri reditelja, Dejan Milićević, Gorčin Stojanović i Darko Kamarit, zadivila je srpsku javnost. Svi s nestrpljenjem broje dane do velikog koncerta Lepe Brene koja će 20. oktobra posle sedamnaest godina nastupiti pred beogradskom publikom u „Beogradskoj areni“. Višemesečne pripreme za spektakularni koncert nisu omele plavokosu zvezdu da snimi visokobudžetni spot za numeru „Stakleno zvono“ sa stalnim saradnikom, rediteljem i modnim fotografom Dejanom Milićevićem. Na početku razgovora za magazin „Hello!“ harizmatična pevačica govori o bodi artu, tetovaži krila na leđima, radu mladog umetnika Bojana Zarića, i svom generalnom mišljenju o tetoviranju.
- Ime „bodi art“ kaže da je reč o umetnosti oslikavanja tela. Kada se nešto radi u duhu i u svrhu umetnosti, volim da vidim u kojoj meri se ja kao ličnost uklapam u to. Sve tetovaže koje sam radila uglavnom su bile laka letnja zanimacija na plaži i sve su se skidale posle nekoliko dana. Radoznala sam i volim da eksperimentišem sa raznim modnim dodacima, jer umem da ih ponesem. Ova bodi-art varijanta je za mene bila jedno veliko otkriće jer zaista izgleda impresivno.
Brena otkriva da li je neko od njenih sinova poželeo da se tetovira i da li bi joj to možda smetalo.
- U našem društvu tetoviranje i ultrakratka kosa uglavnom se vezuju za problematične grupacije i nikada nisam bila pobornik ideje da se moji sinovi šišaju do glave. Međutim, kada su se sva trojica ošišala na „dejviske“, bili su mi vrlo simpatični, jer je to bio deo kolektivnog pobedničkog duha. Kosa im je porasla i za kratko vreme, sva sreća, bili su oni stari. Istina, nikada nisu izražavali želju da stavljaju minđuše ili da se tetoviraju. Njihovo odrastanje je nekako prošlo bez toga - kaže supruga Slobodana Živojinovića koja je zbog predstojećeg velikog koncerta u redovni raspored ubacila i treninge u teretani, ali i plivanje.
- Opšte je poznato da je fizička kondicija veoma važna za bilo kakav veliki poduhvat ove vrste. Ne smem sebi da dopustim da se umorim, jer želim da 20. oktobra publici priredim pravi spektakl. Redovno idem na jogu, ali sam ubacila i umereno vežbanje u teretani, kao i plivanje. Pazim šta jedem, hranim se zdravo koliko je to moguće, jer tačno znam šta mi od namirnica odgovara, bez obzira što me slatkiši mame sa svih strana.
Najavljuje do sada neviđeni stajling, kostime, scenske efekte i sve ostalo što će ovaj nastup definisati kao jedan od najvećih u njenoj karijeri.
- Unapred se radujem jer će to biti nešto do sada neviđeno u domenu scenskog nastupa i kostima. Svaki kostim pratiće različiti stajling. Pošto posle sedamnaest godina pevam u Beogradu, i konačno u zatvorenom prostoru, u prilici sam da pustim mašti na volju. Najzad mogu da realizujem ideje koje su sve vreme u meni živele.
Brena voli različite muzičke žanrove, pa joj podjednako prijaju haus ritmovi, kao i domaća muzika, u zavisnosti od situacije.
- Odlično se snalazim gde god da se nađem. Kao neko ko je svoje ime uklesao u muzičku umetnost aktivno pratim šta rade moje kolege u svetu i kod nas. Sve ima svoje vreme i mesto. Volim da se sa svojim sinovima opustim u diskoteci, gde može da se đuska, ali mi takođe prija živa muzika koja nije preglasna kada izađem sa prijateljima na večeru.
Veoma se raduje rođendanskoj proslavi na koncertu, gde će pred desetinama hiljada fanova napuniti pedeset jednu godinu.
- Malo ljudi na svetu ima privilegiju da rođendan proslavi sa dvadeset hiljada ljudi. Svoj rođendan i koncert iščekujem u velikoj euforiji, a najveći poklon će mi biti osmesi, aplauzi i pozitivna energija, jer to je jedino što očekujem. To će me usrećiti. Materijalni pokloni odavno me ne oduševljavaju preterano, tako da će mi prisustvo mojih najbližih i publike biti sasvim dovoljno da se lepo osećam i još bolje provedem. Moguće je da će me članovi porodice iznenaditi kod kuće nekim gestom. Uvek me nečim obraduju, u njihovim gestovima vidim koliko im je stalo da se lepo osećam. Rođendani i godišnjice su samo povod da se okupimo jer, budući da sam jedina žena u kući, svakodnevno uživam u njihovoj pažnji.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin