Lepa Brena: Spektakl u „Beogradskoj areni“

Lepa Brena: Spektakl u „Beogradskoj areni“

Autor: | 31/10/2011

0

Lepa Brena održala je dato obećanje da će beogradskoj publici na koncertu u „Areni“ prirediti nezapamćeni provod. Spektaklom koji je održala na svoj pedeset prvi rođendan, a potom i reprizom koja je usledila narednog dana, pokazala je zbog čega decenijama važi za najveću zvezdu u regionu. Nekoliko sati pred početak koncerta ispred najveće hale na Balkanu tiskali su se njeni najvatreniji fanovi da bi u parteru zauzeli što bolju poziciju. Kada je „Arena“ popunjena do poslednjeg mesta Brena se pojavila sa neba. Na koncert, koji je u prestonici održala posle šesnaest godina, stigla je helikopterom, što je publika propratila sa velikim oduševljenjem i tako ih podsetila na davnu 1994. godinu kada je isto to učinila i na stadionu „Tašmajdan“. Zapevala je svoj najnoviji hit „Uradi to“ u neobičnom srebrno-belom kostimu ledene kraljice, a potom su se nizale pesme sa poslednjeg albuma „Začarani krug“. Već posle treće numere „Arena“ je „eksplodirala“. Dok su Brenini najvatreniji obožavaoci igrali u prvim redovima, javne ličnosti su se smestile u VIP lože. Da je omiljena ne samo među kolegama, već i ostalim poznatim ličnostima pokazao je veliki broj onih koji su te večeri došli da zajedno sa njom na spektakularnom koncertu proslave njen rođendan. Crvenim tepihom prošetali su Željko Joksimović u društvu verenice Jovane Janković i njene drugarice Mije Zečević, Savo Milošević sa suprugom Vesnom, iz Sarajeva je došao Brenin veliki prijatelj, glumac Emir Hadžihafizbegović, Petar Grašo sa devojkom Danijelom Martinović, Biljana Obradović, Minja Miletić, Ilda Šaulić, Svetlana Kitić, Katarina Šišmanović, Aco Pejović sa suprugom Biljanom, Snežana Dakić-Mikić, Nenad i Mina Zimonjić i još mnogi.
Da je naporno vežbala u proteklih mesec dana najveća balkanska zvezda je pokazala u svim koreografijama koje je sa brojnim igračima otplesala bez greške. Bila je Brena i Šeherezada, a erupcija oduševljenja nastupila je kada se vratila na početak svoje karijere i zajedno sa nekadašnjim bendom „Slatki greh“, predvođenim Sašom Popovićem i Lepim Borom, publiku podsetila na velike hitove iz osamdesetih godina. Na iznenađenje mnogih na sceni su se pojavili i Vlado Kalember, Alen Islamović i Danijel Popović sa kojima je otpevala nekada veliki hit „Jugoslovenka“, a među gostima bili su i Petar Grašo, Željko Joksimović i Hari Varešanović. Kao specijalno iznenađenje na bini su se pojavila deca iz hora „Čarolija“, sa kojima je otpevala „Ja nemam drugi dom“, i tom prilikom toliko raznežila publiku da su mnogi i zaplakali.
- Teško mi je da večeras kažem kako se osećam s obzirom na to da sam se za ovaj koncert spremala pedeset godina, i sve što večeras osećam reći ću vam svojom dušom, srcem i pesmom - obratila se Brena publici dok se trudila da zdrži suze, što joj nije uspelo. Posebno joj je bilo drago što su je njen suprug Slobodan Živojinović i sinovi Filip, Stefan i Viktor u jednom momentu popeli na scenu, dok ju je majka Ifeta sve vreme s ponosom posmatrala iz lože.
Posle tročasovnog spektakla Brena je priredila večeru za porodicu i prijatelje sa kojima je proslavila rođendan. Uz brojne specijalitete i odličnu muziku večera je pretvorena u žurku koju je Brena ponovila i narednog dana, posle drugog koncerta, ali je tada ugostila brojne novinarske ekipe kojima je zahvalila na saradnji i podršci koju su joj pružili.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti