Anja Alač: Kćerka Vesne Čipčić i zvezda serije „Ruža vjetrova“

Anja Alač: Kćerka Vesne Čipčić i zvezda serije „Ruža vjetrova“

09/10/2011

0

Dvadesetdvogodišnja glumica Anja Alač, kćerka popularne junakinje domaćih filmova Vesne Čipčić, popularnošću koju je stekla u Hrvatskoj uspešno nastavlja proboj naših glumica u tamošnjim serijama. Nadarena Beograđanka glavna je junakinja nove serije „Ruža vjetrova“, koja se već emituje na televiziji „RTL“. Nastavci serije, koja će imati dve stotine epizoda, trenutno se snimaju u Splitu. Mlada umetnica sa uspehom igra u hit predstavi „Sve o mojoj majci“ „Beogradskog dramskog pozorišta“, kao i u komadu „Petar Pan“ dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Krajem septembra završava snimanje drugog dela filma „Montevideo, Bog te video“, pa joj uskoro predstoji povratak u Srbiju. Anja, koja u seriji glumi Ines Matošić, gotovo svakodnevno daje intervjue za hrvatske medije i u njima ističe da je pozitivna energija na setu zaslužna za dobar produkt.
- Rad na seriji „Ruža vjetrova“ počeo je pre tri meseca. Samo nekoliko nedelja pre početka snimanja pozvali su me na kasting u Zagreb iz produkcijske kuće „Fremantle Media“. Posle nekoliko dana javili su mi da sam dobila glavnu ulogu. Bila sam veoma srećna i uzbuđena - veselo priča za magazin „Hello!“ glumica čiji su se roditelji, majka Vesna Čipčić i otac, glumac Aleksandar Alač, rastavili pre nekoliko godina posle dve i po decenije braka.
- Gluma na dalmatinskom dijalektu zahteva veliki i stalan rad. Veoma sam sigurna i opuštena dok igram Splićanku jer je moj otac Aleksandar iz Splita. Od najranijeg detinjstva svako leto sam provodila u Dalmaciji, pa je sigurno i ta činjenica velikim delom doprinela savladavanju naglaska. Veoma sam zadovoljna dosadašnjim rezultatom. Snimanje je prilično naporno, a s obzirom na to da mi je poverena glavna uloga, dešava mi se da snimam petnaest, a nekada i osamnaest sati dnevno. Sve je lakše kada ste okruženi pozitivnom energijom koja vlada na setu. Radim ono što volim i što me ispunjena. Uživam i iznova se radujem svakom novom danu snimanja - kaže vitka brineta, koja je među glumcima, kolegama sa seta, odranije poznavala Branku Pujić, koja igra njenu majku.
- Sa Brankom se odlično slažem. Poznajem je još sa fakulteta, gde mi je predavala predmet „Scenske igre“. Franu Lasića, koji tumači lik moga oca, takođe sam znala iz viđenja, dok sam Roberta Kurbašu, koji je u seriji moj brat, i partnere mojih godina, sa kojima rado provodim vreme i van seta, upoznala ovom prilikom. Provodimo se tako što se okupimo u nečijoj kući, ali retko jer ja snimam pet ili šest dana nedeljno i nemam mnogo vremena za izlaske.
Anja je nedavno imala priliku da provede vreme sa majkom Vesnom i mlađim bratom Ivanom.
- Sa mamom sam se videla u Rovinju i Rijeci, gde je gostovala sa svojom monodramom „Oskar i mama Roz“. Još me nije posetila u Splitu. Sa bratom i ocem sam se viđala u Drveniku, koji je udaljen od Splita sat i po vožnje, gde godinama provodimo leta u rodnoj kući mog čukundede. U Drvenik sam odlazila kad god bih imala slobodan vikend na snimanju.
Serija za sada ima dve stotine epizoda i još je neizvesno koliko će meseci trajati snimanje. Anja otkriva da postojim mogućnost da se snima više od jedne sezone. Ipak, kaže da se ne oseća kao zvezda.
- Zadovoljstvo mi je što imam priliku da radim na ovakvom projektu i mislim da je iskustvo koje stičem tokom rada od velikog značaja za mladu glumicu kakva sam ja. Pojam „zvezde“ u glumačkom poslu je relativna stvar. Moj profesor glume Dragan Petrović me je naučio da je u ovom poslu važno trajati. Sve ovo doživljavam, pre svega, kao veliku školu i trening - kaže umetnica koja je ostvarena i na privatnom planu. Uživa u emotivnoj vezi sa kolegom Radovanom Vujovićem, članom glumačkog ansambla pozorišta „Boško Buha“:
- Sa dečkom Radovanom Vujovićem provela sam mesec dana u Splitu, a krajem septembra, budući da mi tada počinje pauza na snimanju serije „Ruža vjetrova“, očekuju nas još neka zajednička putovanja.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti