Anja Alač i Radovan Vujović: Stvoreni jedno za drugo

Anja Alač i Radovan Vujović: Stvoreni jedno za drugo

Autor: | 05/10/2012

0

Kada su pre skoro tri godine dobili uloge u predstavi „Petar Pan“, u pozorištu "Boško Buha", poznati glumci Anja Alač i Radovan Vujović nisu slutili da će, radeći na tom komadu, jedno u drugome pronaći srodnu dušu. Iako njihova ljubav nije bila „na prvu loptu“, tokom zajedničkog rada su se zbližili, a ubrzo i zavoleli.
- Dok smo pripremali predstavu lepo smo se družili, a potom je to prijateljstvo spontano preraslo u ljubav - počinje priču Anja.
- Raša me je privukao jakom energijom i duhovitošću. On je sličan meni i zapravo je moja srodna duša - ističe mlada glumica. Njen partner kaže:
- Anja je osoba koja jako dobro utiče na moj karakter. Umem da budem brzoplet i da burno reagujem, a ona je tu da me smiri. Osvojila me je svojom vedrinom i pozitivnim stavom prema životu, a veza sa njom je nešto vrlo lepo u čemu svakog dana uživam.
Jake emocije koje su ih zbližile i istovetni pogledi na svet bili su dovoljan povod da ovaj par odluči da živi zajedno i pored toga što poslednjih godinu i po dana nisu na istim adresama, jer mlada glumica snima seriju „Ruža vjetrova“ u Splitu.
- Ubrzo pošto smo počeli da se zabavljamo rešili smo da počnemo da živimo zajedno. To je bila vrlo dobra odluka jer se na taj način najbolje vidi da li se dvoje slažu i koliko mogu da budu jedno sa drugim. Ispostavilo se da mi odlično funkcionišemo - kaže šarmantni glumac. Njegova partnerka dodaje:
- Iako kućne poslove uglavnom obavljaju žene, moram da pohvalim Rašu da nije od onih muškaraca koji ne želi da pomogne, tako da uglavnom spontano delimo sve obaveze. Ipak, u kuhinji on je samo degustator, a ja mlada kuvarica koja tek „peče zanat“. Za sada mi dobro ide, najčešće spremam paste, a za krilca i pileće batake imam odličan recept - otkriva Anja koja poslednjih meseci živi na relaciji Beograd-Split.
- Ulogu u seriji „Ruža vjetrova“ dobila sam na audiciji u Zagrebu. Imala sam tremu, jer je trebalo da glumim rođenu Splićanku, ali pošto je moj tata iz tog grada, već na prvom kastingu imala sam dobar akcenat. Ne mogu da kažem da sam se plašila da će mi odlazak u Hrvatsku uništiti vezu, ali sam razmišljala o tome koliko će moje odsustvo uticati na naš odnos. Na kraju se ispostavilo da i dalje lepo funkcionišemo. Viđamo se dva puta mesečno, jer ja dolazim ovde da igram predstave, dok me on takođe posećuje kada ima vremena - objašnjava lepa brineta. Vujović se nadovezuje:
- Često imamo priliku da čujemo da veze na daljinu teško uspevaju, ali smatram da, kada ljudi žele da nešto sačuvaju, u tome i uspeju. Naravno, bilo bi mnogo teže da je otišla na drugi kraj sveta i da se viđamo jednom u šest meseci, ali zahvaljujući savremenoj tehonologiju koja danas postoji i udaljenost mnogo lakše pada.
Proteklo leto skladni par je proveo na Hrvatskom primoriju, a sada su spremni za nove radne izazove koji ih očekuju. Lepa umetnica nastavlja snimanje serije, a uspešni glumac će uskoro imati premijeru nove predstave „Izopačeni“.
- Leto smo proveli u Splitu. Anja je snimala seriju, ali je imala i dosta slobodnog vremena, pa smo obilazili okolna ostrva poput Brača i Korčule. Bilo nam je vrlo lepo. Od kada sam se vratio u Beograd, počeo sam sa pripremom predstave „Izopačeni“, prema tekstu Martina Šermana, koja govori o položaju homoseksualaca tridesetih godina prošlog veka, čija će premijera biti u oktobru. Posle toga me očekuje nova uloga u mom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a verujem da ćemo naredne godine nastaviti i snimanje serije „Vojna akademija“, koja je doživela veliki uspeh - kaže Radovan, čija će se partnerka uskoro vratiti u Beograd.
- Trenutno snimamo drugu sezonu „Ruže vjetrova“, a budući da je gledanost velika, verujem da će biti još epizoda. Ipak, ja sam najavila da želim da se povučem jer mi je život na relaciji Srbija-Hrvatska postao naporan i želim da se vratim kući - zaključuje zanosna glumica.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin