Aleksandra Janković: Odlučna glumica i majka

Aleksandra Janković: Odlučna glumica i majka

Autor: | 29/03/2012

0

Glumica koju televizijska publika trenutno gleda u seriji „Budva na pjenu od mora“ Aleksandra Janković godinama je zvezda beogradske pozorišne scene. Lepa dramska umetnica, koju je publika upoznala i kroz njene uloge u serijama „Vratiće se rode“, „Ulica lipa“ i „Selo gori, a baba se češlja“, sa velikom ljubavlju odgaja i vaspitava sina Vanju, kojeg ima iz okončanog braka sa trenerom vaterpola Draganom Andrićem. Stalni je član „Ateljea 212“ i igra u mnogim pozorišnim predstavama. Pozorište je postalo njena ljubav u ranom detinjstvu, a za svoj raskošni talenat dobila je nagradu „Zoran Radmilović“ i „Sterijinu nagradu“.
- Od pre dve godine u meni se rodila ljubav za rad pred kamerama, a sada smatram da sam zrela za učešće u serijama i filmovima- kaže glumica koja u seriji „Budva na pjenu od mora“ igra Ninu. Za magazin „Hello!“ najpre govori o svom liku u popularnoj seriji.
- Raspuštenica Nina „bacila je oko“ na jednog od dva glavna junaka, Jovicu, kojeg igra Mladen Nelević. Ona je prodavačica u megamarketu. Vedra, šarmantna i raskalašna Nina zavodi Jovicu, udovca koji ima sina. Ona dolazi u njegovu kući i zajedno otvaraju kafanu. Šta će se dalje dešavati među njima videćete u sledećem serijalu koji snimamo od početka aprila. Scenaristi su mi rekli da su „raspisali“ moju ulogu - kaže Aleksandra koja je rođena u Splitu. Njen sin Vanja pohađa prvi razred gimnazije, a u Beogradu joj živi sestra Željana, koja je zaposlena na „Radio-televiziji Srbije“.
- Ja sam u Split došla 1992, a Željana se u srpsku prestonicu doselila jedanaest godina ranije, ovde je završila fakultet. Moj sin je izlet u glumačkoj profesiji imao ranijih godina, kada je učestvovao u filmu Miše Radivojevića, „Buđenje iz mrtvih“, a igrao je i u predstavi „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Često mu u šali kažem da je igrao sa veličinama sa kojima ja neću imati prilike da budem na sceni. Sada ga gluma ne zanima iako je bio perfektan u tome. Oko njegove desete godine to ga je prošlo, interesuje ga sve što ima točkove, čita knjige iz oblasti ekonomije i psihologije. Još se „traži“- kaže glumica koja ne skriva da je stroga prema svom jedincu.
- Vrlo sam stroga. Roditeljstvo je najodgovorniji čovekov posao. Tu se ne sme grešiti, a greške su neminovne. Vanja i ja smo sami u prilično zahtevnom gradu. Plašim se da li ću uspeti da ga vaspitam da bude sposoban za život, odnosno da ga osposobim za izazove koje život nosi, da ga vaspitanjem i  obrazovanjem pripremim. Ne dozvoljavam mu da „bleji“, trudim se da mu ne ostavim prostor za to. Želim da je svestan da smo svi napravljeni od istog materijala, a da nas okolnosti i svest koju imamo o svemu čine različitim. Učim ga da ako se desi nešto najbolje, ne mora da poludi za tim, a ako se desi najgore- ne bi trebalo dapotone zbog toga. Bitno je održati ravnotežu. Novac i imovina su nebitni, ja samprva dokaz kako to preko noći može da  nestane. Točak stalnog stvaranja čini život. Stroga sam, nekada preterujem, ali znam da je on odličan momak - iskrena je Aleksandra koja je u Beogradu studirala, a potom i završila Fakultet dramskih umetnosti.
Budući da njen sin prolazi kroz buran period puberteta, Aleksandra kaže da imaju vrlo otvoren i prisan odnos.
- Rado sa mnom deli sve što mu se dogodi, mada sam sigurna da nešto i prećuti. Fin je dečko i mislim da je vrlo popularan u školi - kaže glumica koja zadivljuje darovitošću, ali i atraktivnim i negovanim izgledom u četrdesetoj godini. Na pitanje nada li se velikoj životnoj ljubavi, kroz osmeh kaže:
- Postoje samo trenuci kada odustajem od ljubavi, ali, na sreću, nisu me nadvladali. To ću tek da doživim. Kada vidim starice koje su pune života, znam šta ih drži tako poletnim - želja zaljubavlju svake vrste. Ako bih u svojoj četrdesetoj odustala od toga, odrekla bih se života.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još