Božidar Zuber: Glumac u žiži

Božidar Zuber: Glumac u žiži

Autor: | 20/04/2012

0

Zahvaljujući angažmanu u seriji „Budva na pjenu od mora“ glumcu Božidaru Zuberu otvorila su se mnoga vrata. U jednom od najgledanijih televizijskih projekata, čiji nastavak počinje da se snima u maju, dvadesetsedmogodišnji umetnik dobio je malu ulogu Zora, pijačara koji je u vezi sa služavkom porodice Bačić. Pošto je u seriju uneo vedrinu i duhovitost, a publika je sjajno odreagovala, reditelj Milan Karadžić i scenarista Stevan Koprivica odlučili su da mu daju više prostora. Njegov lik postao je upečatljiv, a Božidar je stekao veliki broj obožavalaca.
- Nisam sumnjao da će serija postići uspeh jer sam dobro znao koliko je Milanu i Mimi Karadžiću, kao i Stevanu Koprivici stalo da se radi taj projekat. Iznenadio me je uspeh lika koji ja tumačim. Nisam ni pomišljao da ću izazvati tolike simpatije publike. Ipak, gledajući ostale serije, svi ti glumci u sporednim ulogama koji unose duhovitost u celu priču na kraju ostanu najupečatljiviji - kaže Božidar za magazin „Hello!“.
Božidar je rođen na Cetinju, gde je i odrastao, a fakultet je završio u Beogradu. Od dvadesete godine stanovnik je srpske prestonice koju je zavoleo kao rodni grad.
- Majka mi je rođena u Vojvodini, ali je studirala u Beogradu gde je posle završenog fakulteta radila na Politehničkoj akademiji. Sva familija sa njene strane živi u Beogradu, pa sam još u detinjstvu često dolazio u srpsku prestonicu. Tu sam provodio sve raspuste, Uskrs i ostale praznike. Oduvek mi je prijala ta sredina, ima više sadržaja nego Cetinje, pa sam odlučio da se preselim i upišem Akademiju lepih umetnosti, na kojoj sam diplomirao glumu u klasi profesora Nebojše Bradića.
Božidar je spletom nesrećnih okolnosti tokom studija  napravio jednu godinu pauze. Na drugoj godini doživeo je težu saobraćajnu nezgodu i njegov oporavak trajao je dvanaest meseci.
- Taj udes se dogodio pre šest godina. Vraćao sam se iz Budve na Cetinje kada se u jednom trenutku iz suprotnog smera u mojoj traci pojavio automobil i nije bilo šanse da izbegnem sudar. Čovek koji je vozio taj automobil bio je pod dejstvom alkohola. Slomio sam butnu kost na tri mesta. Na moju nesreću, usled tog loma otkačio se tromb zbog čega sam zapao u komu iz koje sam se probudio posle devet dana. Tek tada su me operisali i narednih godinu dana sam se oporavljao. Taj događaj me je promenio, počeo sam drugačije da gledam na život i da pridajem važnost nekim stvarima koje su mi do tada bile nebitne. Sada mi je jasno da postoje mnoge stvari koje su bitnije od nerviranja što u novčaniku imam samo sto evra. Kada se dogodila nesreća, imao sam dvadeset jednu godinu i počeo sam da živim  ispočetka. Dosta sam sazreo.
Glumac koji širi pozitivnu energiju trenutno je sam. Ne traži ljubav jer smatra da će ona doći onda kada mu bude suđeno.
- Često se šalim da je moje emotivno stanje alarmantno. Nemam devojku, ali je ni ne tražim. To se desi ili ne. Za mene ne postoji ružna žena, u svakoj postoji nešto što može da me privuče. Neka ima spontanost, neka lepotu, neka je dobro građena. Ipak, najviše volim da je devojka spontana, da bude ono što jeste, da bude svoja.
Do sada dvadesetsedmogodišnjak je imao nekoliko dužih veza. Veruje u prijateljstva posle ljubavi jer svojim primerom to i dokazuje. Njegove bivše devojke sada su mu prijateljice i njima uvek može da „otvori dušu“.
- Sa svim svojim bivšim devojkama sam ostao u dobrim odnosima i redovno smo u kontaktu. Družimo se jer su bile predivne prema meni. U svakoj sam pronašao razlog da je volim.
Glumac za sebe ističe da je romantične prirode, ali da i u tome ima granicu. Smatra da, ukoliko je pređe, može postati dosadan, što nijedna devojka ne voli.
Božidar je ovih dana prezauzet. Dobio je ulogu u predstavi Jagoša Markovića „Sumnjivo lice“ koja je na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
- To je moj prvi profesionalni angažman u beogradskom pozorištu. Ponosan sam što igram zajedno sa ljudima koje sam do juče gledao u serijama i filmovima. To je poseban osećaj - kaže na kraju Božidar.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti