Ivana Banfić: Sreću pronašla u drugom braku

Ivana Banfić: Sreću pronašla u drugom braku

Autor: | 16/10/2011

0

Koncert „Volim devedesete“, koji je održan 8. oktobra u „Beogradskoj areni“, na sceni je okupio mnoge izvođače iz tog vremena. Jedna od učesnica, koja je te večeri izašla pred publiku, je i Ivana Banfić. Pevačica, začetnica dens zvuka u Hrvatskoj, svojevremeno je i u Srbiji uživala veliku popularnost. Njena pesma „Šumica“ mogla se čuti na svakoj žurki, a duet sa Dinom Merlinom „Godinama“ ušao je u anale. Posle nekoliko godina Ivana je zapevala pred beogradskom publikom zbog čega je neizmerno srećna. Poziv za koncert u „Areni“ nije mogla da odbije, jer i sama je imala ideju da tako nešto napravi.
- Dugo nisam pevala u Beogradu. Radujem se svakom novom susretu sa publikom. Volim da se sećam devedesetih godina, jer je taj period bio muzički jak i iznedrio je pregršt dobrih pesama i hitova, ali ne želim da zvučim kao moj otac koji još pati za šezdesetim i govori kako je to bilo najbolje vreme za muziku. Kada sam dobila poziv organizatora da učestvujem na koncertu, bilo mi je drago da se neko setio da napravi nešto što podržavam. Takođe se radujem i susretu sa ljudima koje dugo nisam videla. Sve ove godine nisam bila u kontaktu sa kolegama, za neke ni ne znam gde se nalaze i šta rade - kaže Ivana koja se, posle pauze koju je napravila zbog trudnoće i rođenja sina Jana, vratila poslu singlovima „Vampir“ i „Zovi me Erika“.
Iako ne voli da se odvaja od porodice, hrvatska pevačica će u srpsku prestonicu doći bez njih.
- Kada bi suprug i sin došli sa mnom, ne bih imala mir niti bih mogla u potpunosti da se posvetim nastupu, ali ni njima. Izdržaćemo jedni bez drugih nekoliko dana.
Brak sa četiri godine mlađim suprugom Krunom Ladišićem Ivani je drugi po redu. Pre njega provela je dvanaest godina u bračnoj zajednici sa tadašnjim menadžerom Robertom Magićem. Kada su shvatili da im se putevi polako razilaze, odlučili su da se rastanu. Pošto je stavila potpis na sporazumni razvod braka, Ivana je upoznala Kruna, realizatora programa na televiziji „Nova“, i vrlo brzo su se među njima rodile emocije. Venčali su se u tajnosti kako bi izbegli medijsku pompu.
- Kruno mi je velika podrška. Nije jednostavno pratiti zvezdu i znati da tvoj život više nikada neće biti isti i da će svi znati svaki tvoj korak. On se odlično snašao u svemu tome, i to se zove ljubav. Oboma nam je na prvom mestu porodica, a putovanja na drugom. Trudimo se da nam život bude ispunjen i pozitivan. Tako vaspitavamo i našeg sina Jana. Ne gledamo sreću samo u materijalnim stvarima. Volimo da upoznajemo ljude i razne kulture i načine života. To nas obogaćuje - priča Ivana o svom odnosu sa suprugom.
Kada su se venčali, Ivana je bila trudna. Nisu dugo uživali u svojoj sreći, jer je pevačica koja je dugo maštala o potomstvu izgubila bebu u devetoj nedelji trudnoće.
- Nikada ne gledam u retrovizor. Za mene je to deo prošlosti, a ja živim u ovom trenutku u kojem uživam i volim - kaže Banfićeva.
Samo nekoliko meseci od bolnog slučaja pevačica je „stala na noge“ i, ne odričući se želje da se ostvari kao majka, ponovo je ostala u drugom stanju. Da bi izbegla rizik, povukla se sa scene i održavala trudnoću. Početkom juna 2009. rodila je Jana.
- Janovo rođenje me je totalno promenilo, pored njega sam podetinjila, ali i učim o sebi. Suprug i ja mu ne namećemo previše svoju volju već pokušavamo da ga pratimo i da mu pokažemo svet današnjice, da mu damo neki pravac, a on će nastaviti. Sina još ne vodim na svoje koncerte, a i organizovala sam se tako da ne putujem previše, samo vikendom, i brzo se vraćam kući. Važno mi je vreme koje provodim sa detetom. Nemam dadilju, brinem se o detetu uz pomoć baki, koje mi mnogo znače. Jan je imao fazu u kojoj mu je smetalo da me sluša kako pevam, jer je to povezivao sa mojim odlascima od kuće, ali su se stvari promenile, sada mu svakog dana pevam i nikada mu nije dosta - kaže na kraju Ivana i napominje da ne planira proširenje porodice, ali da će se svakako obradovati ukoliko se desi da ponovo ostane trudna.

Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti