Sanja Doležal: Ponovo sa „Novim fosilima“ u Beogradu

Sanja Doležal: Ponovo sa „Novim fosilima“ u Beogradu

11/11/2011

0

Sanja Doležal, pevačica "Novih fosila", grupe koja je osamdesetih godina prošlog veka bila jedna od najslušanijih na prostoru bivše Jugoslavije, raduje se što će 17. novembra nastupiti pred beogradskom publikom. Uzbuđenje pred koncert u Centru "Sava" raste i Sanja jedva čeka trenutak kada će se, zajedno sa bendom, sresti sa srpskom publikom i mnogim dragim ljudima sa kojima održava prijateljske odnose više od trideset godina.
- Svaki put se posebno radujemo koncertima u Beogradu. Poslednji put smo nastupali pre tri godine. Mislimo da je vreme da se opet pojavimo pred vernom publikom i obožavaocima kako bismo se zajedno setili nekih “dobrih, starih vremena”. Najviše prijatelja imam u Beogradu, koji je prekrasan grad, a i za Novi Sad me vežu neka prelepa sećanja iz mladosti - za magazin „Hello!“ veselo počinje razgovor pevačica koja pleni dobrom energijom.
Sanja je grupu „Novi fosili" napustila 1991, a dve godine kasnije se udala. U braku je dobila dvoje dece koji su sada tinejdžeri. Iako se u međuvremenu proslavila radom na televiziji, Sanja se u grupu vratila pre šest godina.
- Već sam osamnaest godina u braku, a sa suprugom Nenadom sam zajedno ukupno dvadeset tri godine. Iako dugo trajemo, nemam recept za dobar brak. Mislim da je važno da ljudi zrelo i odgovorno odluče da osnuju bračnu zajednicu. Kao i kod ostalih ljudi, i u mom braku ima lepih i manje lepih trenutaka, ali sam svakoga trenutka svesna da je moj suprug čovek s kojim sam odlučila da ostarim i s kojim imam dvoje dece. Smatram da je razgovor, zdrava komunikacija jedini način da čovek uspešno funkcioniše u zajednici i društvu. Suprug i ja imamo dvoje tinejdžera, srednjoškolce Luku i Leu. Oboje vole muziku. Sin muziku sluša kada izlazi, dok Lea voli da svira i peva. Sama piše tekstove i muziku, a uskoro ću ja otpevati jednu njenu kompoziciju u duetu sa Alenom Islamovićem. Veselim se tome jer je pesma odlična - zadovoljno govori Sanja koja ističe da su njena deca odlični učenici iako prolaze kroz pubertet.
- Vrlo su odgovorni i samostalni. Razgovaramo o svemu, još od kada su bili mali navikli smo da sve rešavamo razgovorom - ponosno ističe hrvatska zvezda, koja je bila voditeljka emisija na nacionalnoj televiziji „HRT“, a potom se proslavila tok-šou emisijom „Sanja“ na „RTL-u“.
- Moja pokojna baka Neda Doležal ceo radni vek provela je kao novinar. Moja prva srednjoškolska praksa bila je upravo na “Radio Zagrebu”, pre više od trideset godina. Televizija mi je oduvek bila izazov i velika ljubav. Volim kamere, rad u studiju, posebno emisije uživo jer nose dozu adrenalina. Kad sam rodila decu, više sam se skoncentrisala na televizijski rad jer mi je odgovaralo da manje putujem, a da sam više u Zagrebu zbog porodice - kaže Sanja koja ima svoj internet portal koji se bavi raznim ženskim temama, posebno kuvanjem, jer voli dobru hranu i vino, i ume da priprema razne specijalitete.
- Pijem isključivo dobra crna vina. Prošlog meseca sam sa suprugom bila na putovanju u Francuskoj, u Bordou, gde smo obilazili poznate vinske podrume. Bilo nam je predivno. Volim da kuvam, što radim svakodnevno za članove moje porodice.
Pre nekoliko godina Sanja je svojom iskrenošću oduševila javnost kada je otvoreno govorila o nekadašnjim emotivnim vezama - sa košarkašem Draženom Petrovićem, kao i kolegom iz grupe Rajkom Dujmićem, sa kojim se zabavljala pre nego što se udala. Lepa plavuša kaže da je u odličnim odnosima sa svim kolegama iz grupe.
- Iskrenost je preduslov dobre komunikacije, ukoliko čovek laže, bolje je da ćuti. Po prirodi sam brbljiva, otvorena i nema tema o kojima me je sramota da govorim. Sa kolegama iz benda oduvek sam bila privatno povezana. Prošli smo zajedno mnoge predivne i smešne stvari ali, nažalost, i neke tužne kada smo izgubili nama drage ljude. Privatno se često družimo, “roštiljamo”, popijemo, pa i zapevamo. Svi oni, osim Rajka, već imaju i unuke, pa dosta razgovaramo i o deci i unucima.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti