Ublažite stres uz pomoć Feng shuija

Ublažite stres uz pomoć Feng shuija

Autor: | 12/05/2015

0

Nedostatak slobodnog prostora jedan je od glavnih izazivača stresa. Zato je najvažnije urediti dom tako da bude skladan, čist i topao.

Istraživanja pokazuju da pretrpanost životnog prostora i užurbanost koja je postala svakodnevica, utiče na to da ljudi budu napeti, nervozni i agresivni.

Da bi se to donekle ublažilo, važno je da kuća bude udobna i da odiše toplinom i bliskošću. To se najlakše postiže pomoću boja, pravilnim postavljenjem svetlosti, mekim i prirodnim materijalima...

Priroda smiruje

Biljke i kućni ljubimci, takođe, doprinose da se čovek oseća lepše, smirenije i udobnije u svom domu. Hladne boje i prezastupljenost plastičnih i metalnih predmeta doprinose da i atmosfera u domu bude - hladna. Za razliku od toga, drvo i cigla su prirodni materijali koji kući daju toplinu i oplemenjuju prostor. Korisni su i prirodni materijali poput lana, pamuka, vune i svile.

Mirisi i zvuci

Trebalo bi da svaka prostorija u domu ima dovoljno prirodnog svetla. Mirisi su, takođe, nezaobilazan "začin" toplog ognjišta. Delotvorni za opuštanje, posebno arome jasmina, kamilice, sandala, lavande, mandarine i timijana. Zvuci, ako su bučni, mogu da proizvedu osećanje nemira, dok su mirni i melodični relaksirajući.

Kristali

Kristali mogu uticati na smanjenje napetosti, naročito adventurin, gorski kristal, ametist ili rozen kvarc. Treba ih postaviti pored kreveta ili na neko mesto namenjeno odmoru, razmišljanju, čitanju, pisanju ili slušanju omiljene muzike.

Foto: freedigitalphotos.net/by Ambro

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin