Kako da vaša deca lakše uče

Kako da vaša deca lakše uče

Autor: | 30/12/2014

0

Vreme odmora i raspusta možete iskoristiti za renoviranje dečije radne sobe.

Ukoliko je vaše dete školskog uzrasta, uvedite novine u radnoj dečijoj sobi, koja će prema Feng Shui-u doneti pozitivnu energiju i omogućiti vašem detetu da lakše uči.

Feng shui je drevna kineska umetnost i verovanje, koje ako se pravilno koristi, donosi dobro zdravlje i sreću za sve. Feng shui zastupa pozitivnu energiju i kako se ova energija može koristiti za dobro zdravlje i bogatstvo.

Feng shui ima nekoliko važnih saveta kada je u pitanju radna soba vašeg deteta. Uz pomoć Feng Shuija vaše dete će mnogo bolje obavljati sve svoje zadatke. Mala deca su uvek puna energije, tako da dizajn radne sobe vašeg deteta treba da poboljša tu energiju na pozitivan način.

Prvo, sredite sobu vašeg deteta, jer neuredna soba proizvodi mnogo negativne energije, što utiče na koncentraciju vašeg deteta tokom učenja. Uredna i čista soba poboljšava koncentraciju dece.

Nakon temeljnog sređivanja sobe vašeg deteta, fokusirajte se na pravac. Feng shui praktičari veruju da su istok, sever i severoistočni pravci puni pozitivne energije. Istok je najpogodniji pravac za radnu sobu vašeg deteta. Soba koja se nalazi u severozapadnom pravcu ne utiče pozitivno na vaše dete, čini decu nemirnom, zbog čega deca ne mogu da se koncentrišu na učenje.

Feng shui praktičari kažu da deca moraju uvek biti okrenuta ka istoku ili severu dok uče, jer veruju da ovo može ubrzati njihovu energiju, što je ključ uspeha.

Postavite radni sto na jug, zapad ili ka severoistočnom pravcu. Ali, ipak su jug i zapad najbolja rešenja. Pokušajte da postavite sto tako da je prozor na levoj strani. Postavite biljku pored prozora. Takođe se veruje da će kaktus ili bambus na prozoru zaštititi oblast od negativne energije.

Oblik radnog stola treba da bude kvadratnog ili pravougaonog oblika. Da bi se povećali tokovi pozitivne energije, fotografije tekuće vode možete staviti iza radne stolice. Praktikanti takođe preporučuju da slika zlatne ribice krasi severoistočni ugao sobe, zajedno sa kristalom, koji će pomoći i povećati sposobnost razmišljanja vašeg deteta.

Feng Shui principi preporučuju da dečija soba bude u svetlim nijansama plave, zelene, bele ili krem. Izbegavajte tamne nijanse u radnoj sobi.

Svetla takođe igraju ključnu ulogu u Feng Shui. Soba vašeg deteta treba da bude pravilno osvetljena. Ako vaše dete voli učenje pod stonom lampom, onda je stavite na jugoistoku stola.

Iskoristite savete Feng Shui-a i omogućite vašem detetu pozitivnu energiju i lakše učenje.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin