Kako pozicionirati kuhinju u domu

Kako pozicionirati kuhinju u domu

Autor: | 23/12/2014

0

Energija pored ulaznih vrata nudi toplu dobrodošlicu kao prvi utisak. Međutim, kuhinja može da osporava ovu ideju...

Feng Shui (Feng Šui) se bavi protokom energije u prostoru. Jedan od načina da se proceni ovaj tok je da se utvrdi koliko se energije kreće kroz kuću i da li postoje mesta gde je stagnacija, ili da li energija protiče prebrzo. Još jedan način da se proceni protok energije je da se utvrdi kojim se putem kreće, kada prvi put ulazi u prostor.

Energija pored ulaznih vrata nudi toplu dobrodošlicu kao prvi utisak. Međutim, kuhinja može da osporava ovu ideju.

Kuhinju bi trebalo postaviti u zadnjem delu kuće. Energija kuhinje je jaka i aktivna zbog peći i aparata u kuhinji. Imajući kuhinju u blizini ulaznih vrata, prema Feng Shui (Feng Šui) principima je veliki problem iz tri ugla:

1. Ukoliko se kuhinja nalazi pored ulaznih vrata, hranljiva vrednost hrane odlazi kroz ulazna vrata, što dovodi do potencijalnih problema varenja.
2. Drugi problem je što može da dovede do gojenja. Postoji potreba da se automatski jede nešto, kada je to prva prostorija koju vidite prilikom ulaska u kuću.
3. Konačno, kuhinja pored ulaznih vrata može da odobrava "jedi i idi" stav, koji obeshrabruje ljude i čini da se osećaju nelagodno u ovom prostoru.

Ako je moguće koristite lagane zavese kako bi ovaj prostor odvojili od ulaznih vrata. Možete koristiti visoke biljke, divne komade umetničkih dela, fontane… Bilo koji od ovih predloga će privući vašu pažnju i povući energiju dalje od kuhinje na drugi odgovarajući deo prostora, kao što je dnevna soba. U zavisnosti od toga gde je locirana kuhinja, od ključnog je značaja za optimalno zdravlje ukućana.

Evo još nekih Feng Shui (Feng Šui) ideja u vezi sa kuhinjom:

Kuhinja ne bi trebalo da se nalazi u spavaćoj sobi kao i da osoba spava u sobi gde se nalaze kuhinjski elementi, jer te osobe mogu da budu podložne depresiji. Ova situacija će se takođe desiti ako se spavaća soba nalazi na donjem nivou ispod težine kuhinjskog prostora.

Ograničite broj magneta, poruka i uspomene koje se nalaze na spoljnoj strani frižidera, jer svi dodati elementi stvaraju Feng Shui (Feng Šui) nered i buku.

Držite oštre noževe u fiokama. Jedite za okruglim stolom za podršku i harmoniju, a okrugli stolovi takođe podstiču i razgovore. Držite kuhinju čistom i urednom, tako da postoji prostor za pripremanje hrane, kao i za ekspanzivni, otvoreni utisak.

Kao što možete videti, kuhinja je prostorija u domu koja najviše utiče na zdravlje stanara i ukupno stanje porodičnog sklada. To je mesto gde se čuva hrana, priprema i često jede, a često se u ovom prostoru okupljaju vaši dragi prijatelji.

Uverite se da vaša kuhinja simbolično šalje zdrave i hranljive poruke koje će obezbediti da ukućani i oni koji posete vaš dom mogu da iskoriste pozitivne Feng Shui (Feng Šui) poruke.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin