Izbacite lošu energiju: Šta nikako ne smete držati u svom domu

Izbacite lošu energiju: Šta nikako ne smete držati u svom domu

19/08/2014

0

Govorili smo o pravilima Feng shui veštine u prostorijama i pri odabiru boja, a danas se osvrćemo na predmete koje ne treba držati u kući

Fend shui drevna kineska veština, vodi se najpre time da vaš dom ne bude opterećen nepotrebnim stvarima. On uključuje pravilno pozicioniranje svetla, nameštaja, odabir boja zavisno od namene prostorije, sve u cilju pravilnog protoka energije. Neke stvari jednostavno se smatraju lošim, one dozivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu i potrebno je što pre ih se osloboditi. Počećemo sa biljem.

Feng shui tradicija smatra da je držanje suvog cveća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, a to svakako ne možemo da vidimo na osušenom cveću ili biljkama. Ovo uključuje i porpuri, koji mnogi koriste kao osveživač prostora. Ukoliko volite cveće, nabavite novi buket ili saksiju, jer vam stari predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cveće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tokom svoje cirkulacije.

Rok trajanja namirnica i lekova je bitna stavka u Feng shui konceptu. Hrana se posmatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš frižider prepun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da poljuljate mir i stabilnost voljenih osoba. Takođe, nakon što prečisitite frižider, osetićete mir i spokoj. Lekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za negu, kao i lekovima bilo koje vrste.

Za kraj smo ostavili fotografije. One imaju jak uticaj na našu podsvest i sadrže energiju čiji intenzitet nije zanemarljiv. Zato je važno da ne čuvate fotografije svojih bivših partnera, čak iako ste ostali dobri prijatelji. Posebno je opasno da ih držite na vidljivim mestima. Ne morate da se otarasite fotografija, već ih odložite u ostavu ili neki kutak koji nije istaknut u vašem domu.

Izvor: stil.kurir-info.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti