Feng Šui: Gde postaviti božićnu jelku?

Feng Šui: Gde postaviti božićnu jelku?

16/12/2014

0

Ukoliko planirate da ovih dana unesete novogodišnju jelku u svoj dom Feng Shui zna gde je treba smestiti…

Najbolja mesta za novogodišnje jelke su uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energija tokom ove užurbane sezone.

Gde god da stavite vašu jelku, uverite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom. Ne sme biti postavljena na mesta koja blokiraju protok Chi energije, kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde spuštate jelku. Ako to uradite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznične sezone, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude prepuna božićnim poklonima, porodicom i prijateljima, prostor će biti u još većem haosu.

Feng Shui savetuje da jelku ne stavljajte :

- U hodniku ili sobi gde može blokirati prolaz

- U oblasti gde će ometati protok Chi energije

- Blizu izvora toplote ili kamina, gde može izazvati požar ili se osušiti brže

Prema sertifikovanim Feng Shui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre" u Feng Shuiju, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kući. Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje božićne jeke na ovom mestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti