Ana Rađen otkriva tajnu svoje lepote

Ana Rađen otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 12/01/2012

0

Pevačica Ana Rađen smatra da svaka žena mora da vodi računa o svom izgledu i ulaže dosta vremena i truda kako bi u svakom trenutku bila prirodna i privlačna. Ova lepa dama još kao devojčica volela je da se krišom šminka, a slično se danas ponaša i njena starija kćerka Nina. Iako najviše voli da se sama ulepšava, kada je reč o važnim snimanjima, supruga vaterpoliste Nikole Rađena rado se prepušta mejkap stručnjacima, a kada bira preparate za negu kože, važno joj je da oni sadrže bademovo ulje i koenzim Q10, jer blagotvorno deluju na njenu kožu.
Koliko pažnje pridajete negovanju lica i tela?
- Mnogo vodim računa o nezi lica i tela, naročito kose. Telo svakodnevno mažem kremama koje sadrže bademovo ulje i koenzim Q10 za zatezanje kože, a lice redovno čistim pilingom i nanosim hidratantne kreme. Smatram da je važno da žena bude negovana i na  taj način ulaže u svoju lepotu.
Sećate li se kada ste počeli da se ulepšavate i jeste li se kao devojčica krišom šminkali?

- Naravno da sam kao i svaka devojčica uzimala maminu šminku i krišom je nanosila. Sa ulepšavanjem sam počela u srednjoj školi.   Već tada sam postala plavuša i počela intenzivno da negujem kosu, lice i telo.
Volite li transformacije na sceni i kada ste sebi izgledali najlepše?
- Ne volim mnogo da eksperimentišem, ali  u poslednje vreme sam nekoliko puta pristala na transformaciju i nešto drugačiji izgled, što je izazvalo samo pozitivne komentare. Dva spota koja sam nedavno uradila, za pesme Psiho i Idemo na sve, zahtevala su veće promene, koje su se, moram da priznam, i meni dopale.
Šta od mejkap proizvoda obavezno nosite u neseseru?
- Retko nosim šminku, uglavnom je to labelo za usne ili sjaj. U tašni obavezno imam vodu za lice u spreju, koju često koristim za hidrataciju jer mi se lice brzo suši zbog čestog šminkanja.
Šminkate li se nekada sami za nastupe?
- Uglavnom se šminkam sama za emisije i nastupe, jedino pravim izuzetak kada se rade spotovi i slikanja, jer tada treba eksperimenti sati i praviti promene, pa to prepuštam stručnjacima. Najviše volim da se sama šminkam i da sama pravim frizure.
Kakve parfeme volite i imate li ih mnogo u svom kupatilu?
- Volim parfeme, a obožavam i mirišljava ulja za telo. Leti obavezno nanosim ulje za telo od narandže i vanile, koje hrani kožu i ima osvežavajući miris. Za večernje izlaske koristim nešto jače parfeme, dok preko dana biram blaže mirisne note. Parfema nikad dosta.
Pokazuju li vaše kćerke već sada interesovanje za šminku i kozmetičke proizvode?
- Nina obožava da me gleda dok se šminkam i često mi traži da i nju našminkam, ali još je rano za to. Dešavalo se i da mi krišom uzme  nešto iz nesesera i pokuša sama da se našminka. Interesantno je što tačno zna kako se koristi svaki komad šminke.
Dozvoljavate li kćerkama da lakiraju nokte?
- Ponekad. Ali izbegavam da to radim jer je još rano za tu vrstu ulepšavanja. Nekad, kada budu jako uporne, malo im namažem noktiće, čisto da ih mine želja.
Poznato je da je veoma teško imati dugu plavu i zdravu kosu, na koji način to vama polazi za rukom? 
- Kosi posvećujem najviše pažnje i nege, baš zbog toga što je plava i što se brzo ošteti. Redovno koristim šampone na bazi biljnog ulja, različita pakovanja i maske za kosu. Osim toga, trudim se da je ne feniram kada za to nema potrebe kako bih je što više zaštitila. Sama vodim računa o kosi, a kod frizera idem jedino kada treba da skratim i osvežim krajeve.
Jeste li nekada razmišljali da uradite trajnu šminku i šta mislite o toj vrsti ulepšavanja?
- Uradila sam trajnu šminku na obrvama zato što mi se njihov prirodan oblik nije dopadao, i sada sam zadovoljna. O drugim vrstama intervencije te vrste nisam razmišljala.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti