Želiš i ti biti žena u IT-u? Cubes School savet: Programiranje je idealan posao za žene!

Želiš i ti biti žena u IT-u? Cubes School savet: Programiranje je idealan posao za žene!

Autor: | 11/03/2024

0

Bez obzira na napredak IT industrije i uključivanje žena u polje, procenat pripadnica lepšeg pola koje se bave programiranjem i dalje je dosta mali.

Svi znamo za stereotip da je programiranje posao rezervisan pretežno za muškarce, ali istina je da je to izvanredan posao za žene iz mnogo razloga.

Pročitajte Žene ostvaruju svoj IT san

"Za mene je prelazak u IT bio prava prekretnica. Početak je bio neizvestan, ali je na kraju vredelo. Ovaj posao, pored ličnog zadovoljstva, pružio mi je brojne benefite, a za mene najvažniji - fleksibilno radno vreme, pa mogu lakše da uskladim privatne i poslovne obaveze.

Posebnu razliku čini ako imate podršku firme u kojoj radite, a ja sam je imala od prvog dana u kompaniji Cubes", Zorica Mijatović - Web Developer.

Zašto je programiranje idealan posao za žene?

  • Kreativnost i inovacija - programiranje je kreativan proces koji omogućava rešavanje problema i stvaranje inovativnih rešenja, što odgovara veštini multitaskinga i analitičkog razmišljanja koje mnoge žene već poseduju.
  • Fleksibilnost - veliki broj IT firmi pruža mogućnost rada od kuće, što je posebno korisno za sve koji balansiraju između karijere i porodičnih obaveza.
  • Širok spektar mogućnosti - možete raditi u IT firmama, ali i u različitim drugim sektorima jer su programerske veštine tražene u svim industrijama. Takođe, postoji mogućnost rada kao "freelancer", recimo da izrađujete veb sajtove za klijente.
  • Mogućnost za učenje i razvoj -  IT industrija je dinamično okruženje koje nudi kontinuirane mogućnosti za učenje. Ako volite stalno da proširujete svoje znanje, ovo je industrija u kojoj neprestano možete da usavršavate svoje veštine i napredujete u karijeri.
  • Cubes School pruža podršku ženama u razvoju karijere

    Cubes School veruje u snagu i potencijal svake žene koja kroči u IT svet i pruža podršku koja je potrebna da biste se izborile i ostvarile svoje snove.

    Zbog toga, povodom "Dana žena", ohrabrujemo sve žene da od 8. do 13. marta iskoriste 50% popusta na sve onlajn kurseve programiranja.

    Cubes

     

    A vi, muškarci, ako tražite idealan poklon za 8. mart, uz cveće i čokolade – iznenadite posebnu ženu u svom životu ZNANJEM koje će steći u Cubes School

    Jer ništa nije bolje od poklona koji podstiče snove i gradi budućnost.

    Komentari (0)

    Loading
    Stana Luković Istock

    Slične Vesti

    Pročitajte još

    Najnovije vesti