Osećate se kao da nemate kontrolu nad sopstvenim životom? Za sve je kriv retrogradni Merkur, od danas on vlada

Osećate se kao da nemate kontrolu nad sopstvenim životom? Za sve je kriv retrogradni Merkur, od danas on vlada

Autor: | 10/05/2022

0

Retrogradni Merkur od danas napraviće haos u vašim životima 

Merkur je zadužen za komunikaciju, logiku, saobraćaj, platni promet i od 10. maja je u retrogradnom hodu. Sigurno je da se već nekoliko dana oseća tenzija u komunikaciji, javlja se osećaj zbunjenosti, problemi u saobraćaju... Iako je retrogradni Merkur poznat termin i čak i oni koji nisu upućeni u astrologiju upoznati su sa njim, pa je uvek dežurni krivac za svaku tegobu, a postao je i predmet šale, komunikacija je nešto što je zapravo osnov svakog odnosa. Od toga sve kreće, ako se dobro razumemo, nemamo problem.

Pročitajte: Samo nam je ovo trebalo - Najgori retrogradni Merkur do sada, ne piše nam se dobro

Guliver Getty Images

 

Evo šta će nam sve prirediti retrogradni Merkur 

Pred nama je period od oko tri nedelje disharmonije u međuljudskim odnosima baš zbog retrogradnog hoda ove planete. Ako pogledamo mitologiju, Hermes (Merkur) prvenstveno je zadužen za prenos informacija. A šta se dešava kada je taj isti prenos nekvalitetan? Nastaju sukobi usled pogrešnog shvatanja onoga što nam je rečeno; pošta, mejlovi, poruke nisu poslati onima kojima su upućeni, tu je i zastoj platnog prometa, a dešavaju se i problemi u saobraćaju. Svaki dogovor koji je u ovom periodu sklopljen ili potpisan ugovor neće imati potencijal za trajanje i u najboljem slučaju biće promenjen u nešto drugo. Nije dobar trenutak za nove projekte, za početak poslovanja, otvaranje firmi ili zaposlenje. Putovanja se odlažu ili nisu kvalitetna.

Pročitajte: Stiže retrogradni Merkur - Spremite se za pravu kosmičku oluju

Photo by Tamara Velazquez from Pexels

 

Međutim, Merkurov retrogradni hod ima i svoje dobre strane. Svaka vrsta nesporazuma iz prošlosti sada može biti rešena, projekti ostavljeni po strani biće realizovani. Preporučuje se popravka telefona, automobila, kao i prodaja, ali nikako kupovina novih stvari. Period je odličan za učenje i obnavljanje starog gradiva. Savet je da se dobro skoncentrišemo na ono što nam se govori i na ono što govorimo, jer ćemo jedni drugima biti nerazumljivi.

Retrogradni Merkur traje od 10. maja do 3. juna, ali i posle toga, bar deset dana, potrebno je biti na oprezu. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti