Nervoza, panika i strah: Retrogradni Merkur i te kako će uticati na ove horoskopske znakove

Nervoza, panika i strah: Retrogradni Merkur i te kako će uticati na ove horoskopske znakove

Autor: | 21/06/2020

0

Retrogradni Merkur uneo je opštu pometnju!

Kada čuju da je Merkur u retrogradnom hodu, mnogi se uspaniče. Pa čak i oni koji nisu previše zainteresovani za horoskop podležu opštoj panici i strepe od događaja koji će uslediti. A šta uopšte znači pojam retrogradno? U astrologiji, to je privid kretanja unazad. Retrogradni Merkur izgleda kao da se kreće od istoka ka zapadu, za razliku od svog uobičajenog smera (od zapada prema istoku). Pojava retrogradnog Merkura dešava se tri puta godišnje, ali taj fenomen i dalje fascinira i sve one koji se bave astrologijom.

Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, naprotiv – svaka planeta to čini u nekom trenutku. Ta pojava se svaki put događa u drugom astrološkom znaku i ima različito značenje. Ovog puta, retrogradni Merkur će biti u znaku Raka. Iako se najčešće dovodi u vezu s lošim stvarima, astrolozi se slažu u jednom – da u predstojećem periodu situacija neće biti previše haotična.

Pročitajte: Ovaj aspekt nije se desio čitavu deceniju - Pomračenje Meseca uzdrmaće ove znakove

Najvažnije od svega, preispitaćete neke važne životne odluke. Kada je u retrogradnom položaju, Merkur uvek donosi razmišljanje o različitim stvarima, a ako je u znaku Raka (što je sad slučaj!), preispitivanja se odnose na sferu kuće i porodice.

Retrogradni Merkur podstaći će vas na razmišljanje

Iako je predstojeća pojava vremenski ograničena, podstaći će promenu i uticati na vaš napredak. Nemojte se začuditi ako uhvatite sebe kako razmišljate o trenutnoj životnoj situaciji. Da li je sad pravo vreme za selidbu? Možda ćete shvatiti da je upravo sad trenutak da se preselite i konačno pronađete mesto na kome ćete se osećati prijatnije i srećnije.

Pročitajte: Astrologija i ishrana ‒ Koji su najveći gurmanski užici horoskopskih znakova

Ili... da li se pored partnera osećate kao najbolja verzija sebe? Možda vas muči osećaj da stagnirate i da vaša veza ne vodi nikuda? A možda ćete pak otkriti i da emocionalna sigurnost nije dovoljna da budete srećni... Kada osvestite svoja osećanja prema voljenoj osobi, moći ćete svoju vezu da podignete na viši nivo. Ali pre nego što se odlučite na bilo kakve drastične promene, dobro razmislite o svemu. Retrogradni Merkur uticaće na sve horoskopske znakove, ali Rak i Jarac  biće mu posebno podložni.

Pročitajte: Najtačniji horoskop na svetu ima 36 znakova – koji je vaš?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još