Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju

Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju

13/11/2021

0

Recept za proju Kristine Ćetković - jednostavno, brzo i ukusno

Kristina Ćetković, supruga popularnog pevača, nedavno je na „Jutjubu“ pokrenula gastro-kanal „Remek-jelo“. Napreduje veoma dobro, pohvalio se Sergej. Omiljeni hobi podigla je na viši nivo, kaže, a mi smo dobili jedinstvenu priliku da zavirimo u njihovu porodičnu kuhinju.

‒ Mnogo ljudi je prati, svakodnevno joj se javljaju sa dobrim komentarima, razmenjuju recepte, šire mrežu ljubitelja kuvanja i siguran sam da to ima svetlu budućnost.

Među jelima koje je Kristina predstavila našla se i proja sa spanaćem i nanom, po receptu njene babe Dare.

Pročitajte: Sergej i Kristina Ćetković - Naša porodica je čvrsta kao stena, naša ljubav takođe

Nebojsa Babić

 
 

Recept za proju Kristine Ćetković

‒ 500 ml mleka

‒ 2 veze ili 50 g mladog luka

‒ 200 g spanaća ili blitve

‒ 290 g kukuruznog brašna

‒ 30 g pšeničnog brašna

‒ 150 g starog sira, kravljeg

‒ 4 jaja

‒ 30 g putera

‒ kesica praška za pecivo

‒ 2-3 grančice nane

U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga do ključanja. Naseckajte mladi luk, dodajte ga u mleko, smanjite vatru i kuvajte 2-3 minuta da omekša. Iseckajte spanać i dodajte ga u mleko. Kuvajte 1 minut. Sklonite mleko sa vatre i dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mućenje mikserom, a potom i pšenično. Kada se smesa ohladi da bude mlaka, dodajte jaja i dobro ih sjedinite mikserom. Sir izgnječite viljuškom i dodajte ga u smesu. Ponovo sjedinite mikserom, pa dodajte puter, a zatim i listiće nane. Uspite kesicu praška za pecivo i sve dobro izmešajte. Pripremljenu smesu sipajte u podmazan pleh. Pecite 60 minuta na 200⁰C. Isecite proju i poslužite. Prijatno!

Pročitajte: Jednostavno, ukusno i okrepljujuće - Olivera Balašević otkriva recept za jelo svog detinjstva

Youtube Printscreen

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nebojsa Babic

Slične Vesti

Pročitajte još