Recept za hrskavu proju po ukusu Novaka Đokovića

Recept za hrskavu proju po ukusu Novaka Đokovića

Autor: | 11/10/2023

0

Recept za proju po ukusu Novaka Đokovića

Novak Đoković već godinama se drži specijalnog režima ishrane, koji se nekima baš i ne dopada, ali rezultati i rekordi idu u prilog najboljem teniseru današnjice. Mnogo svežeg povrća i voća, namirnice „operisane” od glutena, smutiji svih boja – to je uglavnom na trpezi prvog reketa sveta i njegove porodice.

Kelly Defina/Getty Images, Shutterstock

 

Jednom prilikom Novak je otkrio da ujutru na prazan stomak pije sok od celera, a zatim sledi zeleni smuti sa algama. Zeleno, kao kriptonit, tajna Supermenove superenergije.

Pročitajte: Novak i Jelena ga preporučuju - Ovaj napitak očistiće vaše telo od teških metala

A ako bacimo pogled na proju koju priprema Danilo Petrović, popularni chef sa Instagrama, i tu glavnu reč vodi zelena boja. Reč je o hrskavoj proji sa blitvom, koja bi se, veruje Danilo, sigurno svidela Noletu.

Shutterstock

 

Recept za proju koja bi se svidela Novaku Đokoviću krajnje je jednostavan. Potrebno vam je 2 jajeta, 1 čaša kisele vode, pola čaše ulja, prašak za pecivo, 1 čaša kukuruznog brašna, 1 čaša palente, pola kašičice soli, blitva. Sve se dobro promeša, tim redosledom.

Smesu sipajte u kalupe za proju i pospite ih semenkama susama. Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 220 stepeni, potom još 15 minuta na 200 stepeni. I to je to.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danilo Petrovic (@dacabites)

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock, Profimedia

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti