Recept Kristine Ćetković oduševio sve, posebno mame!
Ako ste među zaljubljenicima u dobar zalogaj, sigurno ste upoznati sa kulinarskim projektom “Remek jelo”, koji stvara Kristina Ćetković, supruga Sergeja Ćetkovića. Kristina redovno objavljuje nove recepte na svom Instagram profilu, a tu je i YouTube kanal na kom se, osim gurmanluka, nalaze i predlozi za pripremu zdravih i ukusnih jela.
Nedavno je pokazala kako se pravi parmigiana di melanzane (parmiđana od patlidžana) i taj recept Kristine Ćetković pobrao je brojne simpatije i sviđanja pratilaca ali i svih poštovalaca ukusnog zalogaja.

Luka Šarac
Ona ne krije da su joj najiskreniji kritičari upravo članovi porodice, ćerke Lola i Mila, i njen životni saputnik Sergej. Njihovo oduševljenje vrednije je od bilo koje pohvale na društvenim mrežama.
Ovoga puta, Kristina Ćetković pokazala je kako se pravi parmigiana di melanzane (parmiđana od patlidžana) uz efikasan savet, bez pohovanja i prženja povrća u dubokom ulju.
Pročitajte Sergej i Kristina Ćetković saopštili ćerkama da su usvojene, evo i kako su to učinili, svaka čast
Sergej Ćetković je u intervju za HELLO! Rekao da je “siguran da ta priča ima svetlu budućnost”, a Kristina je objasnila i kako se rodila ideja da krene sa ovakvim sadržajem na YouTubu i Instagramu:

Screenshot Instagram/@remekjelo
- Tokom lokdauna sam kuvala i recepte postavljala na privatan „Instagram“ profil, koji prate samo moji prijatelji i porodica. Čim bi recept bio komplikovaniji, stizalo mi je bezbroj pitanja – kako ovo, kako ono... Kad bih se umorila od objašnjavanja, govorila sam: “Otvoriću kanal samo zbog vas”. Slušajući me, Sergej je odmah rekao “hajde”, ali ja nisam razmišljala o tome. Međutim, posle nekog vremena saopštio mi je da za dva dan stiže kamerman i da bi trebalo da odlučim šta ću da kuvam.
On je smislio ime “Remek-jelo”, doduše iz trećeg pokušaja. Nije mi se dopalo ni prvo, ni drugo, mada su svi govorili da je super. Zvao je čak našeg prijatelja koji radi u marketinškoj agenciji, pa smo nas dvoje razgovarali kao na intervjuima za posao, počev od onoga kako se osećam dok kuvam. Mesec dana kasnije Sergej mi je rekao: “Smislio sam novo ime, ali tebi se sigurno neće dopasti”. Međutim, kad sam čula “Remek-jelo”, oduševila sam se.
Recept Kristine Ćetković - parmigiana di melanzane
Sastojci
- 1,3 kg patlidžana
- 700 ml paradajz pelata
- 400 g mocarele
- 100 g parmezana
- 3-4 grančice bosiljka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- maslinovo ulje
Patlidžan oprati, pa iseći po dužini, posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu. Za to vreme na maslinovom ulju propržiti sitno seckan beli luk, dodati paradajz, šećer, so i sve zajedno kuvati na srednjoj temperaturi 15-20 minuta. Kada je patlidžan pustio vodu, oprati ga hladnom vodom, posušiti ubrusom, preliti ga s malo maslinovog ulja i izgrilovati na ugrajanom tiganju sa neprijanjajućim premazom. Mocarelu iseći na tanke listice, a parmezan narendati.
U vatrostalnu posudu prvo staviti malo sosa od paradajza, preko toga patlidžan, preko mocarelu, pa onda parmezan. Stavite i listiće bosiljka i ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Poklopiti ili prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200ºC. Nakon 20 minuta skinuti poklopac i peći još 10 minuta da se zapeče. Parmigiana di melanzane je gotova, a bez pohovanja patlidžana ste sebe poštedeli dodatnog posla i neprijatnih mirisa u kuhinji.
Slične Vesti
Kristina Ćetković podelila recept za proju sa spanaćem i nanom, Lola i Mila je obožavaju
Recept za proju Kristine Ćetković - jednostavno, brzo i ukusno
13/11/2021
Saznajte višePročitajte još
Željko i Milica Mitrović žive u pravom raju, o ovakvoj spavaćoj sobi mnogi maštaju
Milica i Željko Mitrović nedavno su se preselili u novi dom
15/07/2025
Saznajte višeMiris leta i ukus roštilja: Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom, sos je nešto posebno
Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom
15/07/2025
Saznajte višeDanijela i Stefan Buzurović podelili recept za ćuretinu "Oženi me", idealan put do muškog srca
Danijela i Stefan Buzurović pokazali recept za idealan porodični ručak
14/07/2025
Saznajte višeRecept Miljane Gavrilović za pire, ali ne od krompira! Posno, zdravo i idealno za letnje dane
Posni recept Miljane Gavrilović za pire od prokelja i čičoke
13/07/2025
Saznajte višeOvo je Cecino omiljeno jelo, Lidija ga najbolje sprema
Ceca Ražnatović najviše voli da jede ovo domaće jelo
12/07/2025
Saznajte više
Komentari (0)