Recept Jelene Đoković koji ćete obožavati...
Zdrav način života i pravilna ishrana nemaju alternativu, smatra Jelena Đoković. Supruga najboljeg tenisera današnjice drži se svojih pravila, a i recepata, koje često predstavlja na društvenim mrežama. Među njima je i veganski pesto-sos bez glutena, inspirisan Italijom, za čije vam pripremanje treba tek nekoliko minuta. Probajte!
Pročitajte: Recept Jelene Đoković bez kog njena porodica ne počinje dan
Sastojci za recept Jelene Đoković za veganski pesto sos
2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite)
3 kašike pinjola ili oraha
3 veća čena belog luka
2 kašike soka od limuna
3-4 kašike nutritivnog kvasca
¼ kašičice soli
2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
3-6 kašike vode, može i više ako je potrebno
Priprema
1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.
2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom i vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.
3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.
4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.
5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.
Slične Vesti
Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept
Recept Jelene Đoković oduševio
08/02/2022
Saznajte višeŠta jedu Stefan i Tara Đoković? Jelena im je zabranila samo jedno, a to nije meso!
Stefan i Tara Đoković na posebnom režimu ishrane
15/06/2023
Saznajte višeUbrzava metabolizam, čisti toksine, a ne goji: Jelena Đoković svakodnevno konzumira ovu žitaricu
Jelena Đoković – ishrana bazirana na čudu od semena
01/11/2021
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (4)
Super recept od Jelene Djoković,hvala!
Recept je isti kao i kuvarica,bzv.Zar vam je tesko da ste prvo na guglu ukucali "pessto",pa da vidite pravi recept.Ovako ste smesni i vi i ona.
Svaka cast Jeleni na svemu sto je postala i ostala..Novak je neponovljiv,genijalan i sustinski oboje su divni ljudi..Divim se njihovoj skromnosti da vide lepo i zelji da zadrze kvalitet zivota kroz zdrave navike i skromnost,nasuprot svim pritiscima i negodovanju imaju svoj mir,od njih se uvek moze uciti jer i oni sami to neprestano rade.Trebamo svi biti vise svesni sta imamo i ceniti to dok mozemo.
Hvala Jeco :*