Spreman za 5 minuta: Recept Jelene Đoković za veganski pesto sos

Spreman za 5 minuta: Recept Jelene Đoković za veganski pesto sos

24/03/2021

4

Recept Jelene Đoković koji ćete obožavati...

Zdrav način života i pravilna ishrana nemaju alternativu, smatra Jelena Đoković. Supruga najboljeg tenisera današnjice drži se svojih pravila, a i recepata, koje često predstavlja na društvenim mrežama. Među njima je i veganski pesto-sos bez glutena, inspirisan Italijom, za čije vam pripremanje treba tek nekoliko minuta. Probajte!

Pročitajte: Recept Jelene Đoković bez kog njena porodica ne počinje dan

 

 

Sastojci za recept Jelene Đoković za veganski pesto sos

2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite)

3 kašike pinjola ili oraha

3 veća čena belog luka

2 kašike soka od limuna

3-4 kašike nutritivnog kvasca

¼ kašičice soli

2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

3-6 kašike vode, može i više ako je potrebno

Priprema

1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.

2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom i vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.

3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.

4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.

5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.

 

 

Komentari (4)

Loading
Edit 08:03 25.03.2021
Odgovori

Recept je isti kao i kuvarica,bzv.Zar vam je tesko da ste prvo na guglu ukucali "pessto",pa da vidite pravi recept.Ovako ste smesni i vi i ona.

Jelena 21:05 25.03.2021
Odgovori

Svaka cast Jeleni na svemu sto je postala i ostala..Novak je neponovljiv,genijalan i sustinski oboje su divni ljudi..Divim se njihovoj skromnosti da vide lepo i zelji da zadrze kvalitet zivota kroz zdrave navike i skromnost,nasuprot svim pritiscima i negodovanju imaju svoj mir,od njih se uvek moze uciti jer i oni sami to neprestano rade.Trebamo svi biti vise svesni sta imamo i ceniti to dok mozemo.

hellomagazin.rs Instagram

Pročitajte još