Jelena Đoković otvoreno o porocima mladosti: Bila sam otvorenija da probam ono što svi rade, telo je urlikalo na mene

Jelena Đoković otvoreno o porocima mladosti: Bila sam otvorenija da probam ono što svi rade, telo je urlikalo na mene

Autor: | 11/02/2022

6

Porok Jelene Đoković 

Ishrana najboljeg tenisera današnjice intrigira javnost otkako je otkrio da ne jede meso. Od čega taj čovek živi, odakle mu snaga da satima trči po terenu, pa na kraju još i pobedi? Bezbroj je ovakvih pitanja, ali Novak Đoković je sam po sebi odgovor. Najveće uspehe u karijeri postigao je upravo otkako je korigovao jelovnik, a istih formula pridržava se i njegova supruga Jelena. Ipak, nije uvek bilo tako.

Pročitajte: Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept 

Instagram

 

Jelena je u svom blogu pod nazivom Kako učim o zdravlju svog tela objasnila kako je prešla na zdravu ishranu.

‒ U jednoj fazi „odrastanja“ verovala sam da je bitnije da što duže učim i da je hrana samo „nužno zlo“ koje moram da pregrmim, pa sam kupovala sve što može da se pripremi na brzaka. Najviše palačinke, jaja, pice, paste, sendviče, pljeskavice, čokolade i čipseve. Za salate sam mislila da su za one koji pokušavaju da izgube kilograme. „Ja sam ipak mršava, pa mi treba malo jača hrana“, govorila sam.
Hranu nikada nisam delila na „zdravu“ i „nezdravu“, već na onu koja goji i stvara celulit i onu koja ne. Sebe sam smatrala skroz zdravom sa povremenim prehladama, pa se zdravljem kao konceptom nisam bavila već samo spoljašnjim izgledom

Porok Jelene Đoković - “Telo je bukvalno urlikalo na mene”

Instagram

 

Supruga Novaka Đokovića istakla je da je „poroci odrastanja“ nikada nisu uzeli pod svoje. 

‒ Kada sam polazila na fakultet, govorili su da ću sto odsto početi da pušim i pijem kafu, alkohol ili energetska pića. To je ono što „svi“ rade kad krenu na faks. Tako se bore sa stresom i umorom. To su poroci odrastanja. 

Meni je kontrola nad telom uvek bila prioritet i opirala sam se tome da moram da uzmem nešto da bih se osećala bolje ili da dam svoj maksimum. Takva sam i sada. Ali tada sam bila otvorenija da probam ono što rade svi. Međutim, već iz prvih nekoliko pokušaja dobila sam vrlo jasan odgovor od svog tela. Bukvalno je urlikalo na mene „NE!“ Povraćala sam celu noć u više navrata, a jednom prilikom sam zbog povraćanja izgubila četiri kilograma. Prosto mi telo nije dalo, a da budem iskrena, nisam se previše ni trudila.

Pročitajte: Jedan naslov će vas iznenaditi - Šta čita Jelena Đoković

Instagram

 

Uz zdravu i uravnoteženu ishranu Jelena važnost pridaje i fizičkoj aktivnosti.

‒ Nisam veliki ljubitelj teretana i oduvek sam bila „uradi sam“ tip, pa mi teretana ne služi kao motivacija, već vežbe radim napolju pored mora, na mojoj terasi ili negde zaklonjena. Moje joga rutine, vežbe u parteru, čučnjevi i trbušnjaci u prolazu na neki način su moja osnova. Obožavam plivanje, trčanje u prirodi i vožnju bicikla. Kik boks mi se takođe sviđa, a tenis vežbam samo nekoliko puta godišnje (nikako da dođem na red) – šaljivo zaključuje u svom blogu Kako učim o zdravlju svog tela Jelena Đoković.

Pročitajte: Spreman za 5 minuta - Recept Jelene Đoković za veganski pesto sos

Instagram

 

Komentari (6)

Loading
Ivad 17:55 11.02.2022
Odgovori

Dosta vise o njoj ne interesuje nas uopste u zivotu sta radi jede da li supruge drugih sportista isticu sebe kao ona.crna **** kod normalnih ljudi samo nas opterecuje neka cuti i cuva porodicu

Nevera 06:58 12.02.2022
Odgovori

Prvo snajka oduvek mrzi da kuva i zato je jela tresh food+ nije imala love. Posto Novak realno ne moze da jede u Sis cevapu i osvaja turnire sad jedu Vege zbrckalice jer snajka nece da smrdi na zaprsku. Ova osoba je toliko prazna da mi je ZAO.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti