Zašto na Kejt i Megan nikada nismo videli ogrlicu koju je princeza Dajana nosila neposredno pred smrt

Zašto na Kejt i Megan nikada nismo videli ogrlicu koju je princeza Dajana nosila neposredno pred smrt

Autor: | 08/06/2023

0

Ogrlica princeze Dajane krije neverovatnu priču

Kada su ušle u kraljevsku porodicu, Kejt Midlton i Megan Markl su, osim titula, dobile i vredne kolekcije nakita iz riznice Vindzorovih. No, reklo bi se da obe najviše vole da nose ogrlice, minđuše i satove koji su pripadali princezi Dajani, svekrvi koju nisu imale prilike da upoznaju. Ipak, postoji kultni komad koji nikad nismo videli ni na jednoj od njih.

Getty Images

 
 

Reč je o ogrlici sa 178 dijamanata i biserima prečnika 12 milimetara, izvađenim iz Južnog mora, remek-delu juvelirske kuće „Garrard“. Lejdi Di nosila ju je oko vrata na poslednjem javnom događaju kojem je prisustvovala pre tragične smrti, 31. avgusta 1997. godine u Parizu. Da li je u pitanju sujeverje ili komad jednostavno nije dostupan vojvotkinjama?

Pročitajte: Imala bi 61 godinu i poneku boru - Ovako bi danas izgledala princeza Dajana FOTO

Profimedia

 
 

Kako saznajemo, ogrlica nikada nije bila u Dajaninom vlasništvu iako su, prilikom izrade, u obzir uzete i njene ideje. Vratila ju je juvelirnici, koja je ubrzo napravila i odgovarajuće minđuše od platine. Nažalost, Lejdi Di nije stigla da ih vidi. Komplet se zove „Swan Lake“, odnosno „Labudovo jezero“, jer je upravo taj balet u julu 1997. pratila u „Rojal Albert holu“. Sledećeg meseca set će se naći na aukciji, a početna cena nije navedena.

Pročitajte: Najjeftinija koju je ikada obukla - Štedljiva Kejt u iznajmljenoj haljini, smaragdi Lejdi Di pali u drugi plan FOTO

Chris Hondros/Newsmakers/Getty Images

 

Nakit koji je princeza od Velsa nosila ušao je u istoriju zajedno s njom. U testamentu je navela da će taj deo nasledstva biti podeljen između njenih sinova Vilijama i Harija. Oni su ih, naravno, „prosledili“ suprugama. Vredniji deo dragocene kolekcije pripao je naslednici titule Kejt Midlton. Između ostalog, na njenoj ruci blista i čuveni Dajanin verenički prsten sa velikim plavim safirom, optočen sitnim dijamantima. Procenjuje se da danas vredi više od trista hiljada evra.

Pročitajte: Bio je njen zaštitni znak - Zašto je princeza Dajana prestala da nosi plavi ajlajner

Arthur Edwards - WPA Pool/Getty Images

 
 

Kejt povremeno nosi i minđuše iz kompleta koji je Lejdi Di dobila na poklon od princa Saudijske Arabije, kao i one sa biserima iz Južnog mora.

Sećamo se i zlatnog „Cartier“ sata, koji je pripao Megan Markl. Vojvotkinju od Saseksa često viđamo i sa prstenom koji krasi akvamarin, minđušama sa leptirićima i narukvicom od safira, takođe iz Dajanine kolekcije.

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Julian Parker/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još