Opelo tragično stradaloj ćerki Dragana Kobiljskog održao nekadašnji glumac: Rekli su mi da je spasila nekoliko života...

Opelo tragično stradaloj ćerki Dragana Kobiljskog održao nekadašnji glumac: Rekli su mi da je spasila nekoliko života...

Autor: | 06/05/2023

0

Otac Ilarion održao opelo ćerki Dragana Kobiljskog

Ćerku proslavljenog srpskog odbojkaša Dragana Kobiljskog porodica, rodbina i prijatelji ispratili su na večni počinak na Centralnom groblju u Beogradu.

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović, koji se zamonašio i uzeo ime Ilarion, održao je opelo na sahrani devojčice.

ATA Images

 
 

Otac Ilarion na sahrani je otkrio da je E. K. stradala tako što se isprečila između ubice i svojih drugara.

- Krv je seme iz kojeg niče život. Roditelji, morate da nastavite da živite, zbog vaše devojčice, da je podržite u njenom putu ka Hristu. Rekli su mi da je ona spasila nekoliko života, isprečila se između ubice i drugara... I rekla tom zlu koje je ušlo u dečaka: “Zašto to radiš, prestani?” Siguran sam da ćemo gore da sretnemo E. K. i da ćemo shvatiti zašto se ovo desilo. Hvala što si nas branila i čuvala. Vaskrsenja ne biva bez smrti. Ima mnogo onih koji se junače, ali je pravih junaka malo. Vi roditelji ste blagosloveni što je imate, žrtva male E. mora da promeni živote svih nas. Onda će i svet biti drugačiji.

Pročitajte: Potresne slike sa Centralnog groblja - Dragan Kobiljski ispraća ćerku sa plišanin medom u rukama FOTO

 

Devedesetih godina Rastko Lupulović važio je ne samo za najtalentovanijeg glumca svoje generacije, već i za jednog od najpoželjnijih mladića u Beogradu.

Rođen je 15. aprila 1974. godine. Fakultet dramskih umetnosti upisao je kao maloletnik, a studirao je u klasi sa Katarinom Žutić, Bojanom Maljević, Nenadom Jezdićem... O njegovom raskošnom talentu svedoči i nagrada Zoran Radmilović, koju je dobio na početku profesionalnog puta. Imao je samo 22 godine.

Osim glume, zanimala ga je i muzika, pa je neko vreme svirao bas gitaru u bendu „Kanda, Kodža i Nebojša“. Filmografija, nažalost, beleži samo pet naslova, a šira publika ga se seća kao Milančeta u seriji „Otvorena vrata“.

Pročitajte: Potresne reči majke koja je izgubila ćerku, oglasila se Nina Kobiljski - Bog neka nas sačuva od besa i gorčine...

printscreen

 

Mnogi su ostali zatečeni kada je 1996. godine objavljeno da se Rastko zamonašio u manastiru Visoki Dečani i uzeo ime Ilarion.

‒ Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir 1992. godine, posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada ‒ otkrio je jednom prilikom.

Upućeni kažu da je 1996. godine Rastko bio gost na venčanju Nenada Jezdića u manastiru Visoki Dečani, a kada je došlo vreme za povratak u Beograd, on je saopštio da će ostati na Kosovu i Metohiji.

‒ Nikada nisam zažalio niti se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode… Ljubav i sloboda su ono nešto za čim sam ja krenuo ‒ rekao je Lupulović u emisiji Eksploziv.

Youtube printscreen

 

Za igumana manastira Draganac kod Gnjilana imenovan je 2013. godine. Nastavio je da se obrazuje i usavršava, a u njegovoj biografiji navodi se da govori engleski, italijanski, francuski i albanski jezik.

Twitter

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Amir Hamzagic/ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti