Kako je kraljica Elizabeta u ranom detinjstvu dobila nadimak Lilibet

Kako je kraljica Elizabeta u ranom detinjstvu dobila nadimak Lilibet

Autor: | 10/09/2022

0

Nadimak kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta držala se tradicije, poštovala je sva pravila monarhije, bila je stroga i neumoljiva. Ili je možda samo tako delovala? Više puta smo je viđali u opuštenijim izdanjima, kada je umela da se našali i nasmeje od srca. Uostalom, i njen nadimak mnogo govori, a svakako zvuči nežnije od imena – Lilibet.

Pročitajte: Poslednji trenuci života kraljice Elizabete - Samo su dve osobe bile uz nju sve do kraja, a evo kada je zaista preminula

Getty Images

 

Dizajnerka enterijera Niki Haslam, inače bliska prijateljica Kamile, supruge novoimenovanog kralja Čarlsa, otkrila je da je kraljica bila obaveštena da će princ Hari ćerku nazvati po njoj. Navodno, pozvao je baku da joj saopšti svoje namere, a ona je odgovorila: „Oh, kako je to divno, hvala!“. Međutim, mislila je na pravo ime. Tako je Hari dobio dozvolu, ali nije rekao da je zapravo reč o Lilibet, a ne o Elizabet.

Pročitajte: Svaki detalj isplaniran - Ovako će izgledati Elizabetina sahrana, datum poznat

Alexi Lubomirski, Misan Harriman

 

Nadimak je dobila u ranom detinjstvu, jer nije umela pravilno da izgovori „Elizabet“ kada je bila mala. Tako su je zvali samo roditelji i kasnije suprug Filip. „Lilibet je moj ponos. Margaret je moja radost“, govorio je njihov otac, kralj Džordž VI. U jednom pismu baki, kraljici Meri, Elizabeta je napisala: „Draga bako, mnogo ti hvala za prelepu kućicu za lutke. Voli te Lilibet“.

Pročitajte: Rukavicama skrivala istinu - Otkriveno od čega je bolovala Elizabeta, boja njenih ruku sve je govorila (foto)

Profimedia

 

I Hariju se dopao nadimak, pa je odlučio da baš to ime ponese njegova ćerka, koja je na svet došla prošlog juna. Pred kraljičin Platinasti jubilej prvi put je došla sa mamom i tatom u London i konačno upoznala prabaku.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još