Tajna čuvana 90 godina: Kako je kraljica Elizabeta u ranom detinjstvu dobila nadimak Lilibet

Tajna čuvana 90 godina: Kako je kraljica Elizabeta u ranom detinjstvu dobila nadimak Lilibet

Autor: | 03/07/2022

0

Nadimak kraljice Elizabete krije prelepu priču

Kraljica Elizabeta drži se tradicije, poštuje sva pravila monarhije, stroga je i neumoljiva. Ili možda samo tako deluje? Više puta smo je viđali i u opuštenijim izdanjima, kada je umela da se našali i nasmeje od srca. Uostalom, i njen nadimak mnogo govori, a svakako zvuči nežnije od imena – Lilibet.

Pročitajte: Kosa tatina, oči tatine, ali osmeh... Ovo je Lilibet Dajana, zar nije preslatka? (foto)

Profimedia

 

Pre nekoliko dana, dizajnerka enterijera Niki Haslam, inače bliska prijateljica Kamile, vojvotkinje od Kornvola, otkrila je da je kraljica bila obaveštena da će princ Hari ćerku nazvati po njoj. Navodno, pozvao je baku da joj saopšti svoje namere, a ona je odgovorila: „Oh, kako je to divno, hvala!“. Međutim, mislila je na pravo ime. Tako je Hari dobio dozvolu, ali nije rekao da je zapravo reč o Lilibet, a ne o Elizabet.

Pročitajte: Zašto deca prinčeva Vilijama i Harija nose različito prezime

Alexi Lubomirski, Misan Harriman

 

Nadimak je dobila u ranom detinjstvu, jer nije umela pravilno da izgovori „Elizabet“ kada je bila mala. Tako su je zvali samo roditelji i kasnije suprug Filip. „Lilibet je moj ponos. Margaret je moja radost“, govorio je njihov otac, kralj Džordž VI. U jednom pismu baki, kraljici Meri, Elizabeta je napisala: „Draga bako, mnogo ti hvala za prelepu kućicu za lutke. Voli te Lilibet“.

Pročitajte: Ko je najbolja drugarica kraljice Elizabete - Jednim gestom zadobila je poverenje dame pred kojom svi drhte

Profimedia

 

I Hariju se dopao nadimak, pa je odlučio da baš to ime ponese njegova ćerka, koja je na svet došla prošlog juna. Pred kraljičin Platinasti jubilej prvi put je došla sa mamom i tatom u London i konačno upoznala prabaku.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još