Poslednji trenuci života kraljice Elizabete: Samo su dve osobe bile uz nju sve do kraja, a evo kada je zaista preminula

Poslednji trenuci života kraljice Elizabete: Samo su dve osobe bile uz nju sve do kraja, a evo kada je zaista preminula

Autor: | 09/09/2022

0

Poslednji trenuci života kraljice Elizabete

Preminula je kraljica Elizabeta. Vest koja je juče u kasnim popodnevnim časovima na trenutak zaustavila svet. Ceo dan spekulisalo se o njenom zdravstvenom stanju, najrelevantniji televizijski kanali i portali prekinuli su program i iz minuta u minut izveštavali o situaciji, cela porodica je gotovo u isto vreme stigla na imanje u Škotskoj... Bilo je jasno da se nešto vrlo ozbiljno dešava. A onda smo, tačno u 18.30, saznali sve.

„Kraljica je preminula mirno, danas u popodnevnim časovima, u svom zamku u Balmoralu“, saopštila je Bakingemska palata.

Pročitajte: Zbogom, Lilibet - Preminula kraljica Elizabeta II

Kako navode britanski mediji, novoizabrana premijerka Liz Tras još u 16.30 dobila je vest o kraljičinoj smrti. Pojavio se i snimak sa sastanka Donjeg doma Parlamenta na kome se vidi kako joj kancelar vojvodstva Lankaster Nadim Zahavi dotura ceduljicu sa informacijom. 

Pročitajte: Oglasio se novi vladar Velike Britanije - Prvo obraćanje kralja Čarlsa posle majčine smrti

Getty Images

 

Usledio je niz zvaničnih saopštenja u kojima su visoki članovi Parlamenta izrazili „duboku zabrinutost“. Hitni pozivi su se ređali, svi su se spremali za operaciju „Londonski most“ i onu koja sledi, „Jednorog“, a podrazumeva plan sahrane. Protokol je ispoštovan. Ali, javnost je tražila odgovor iako ga je možda već znala.

Pročitajte: Svaki detalj isplaniran - Ovako će izgledati Elizabetina sahrana, datum poznat

Getty Images

 

U međuvremenu iz Bakingemske palate stigla je objava da je kraljica pod strogim nadzorom lekara, mada su se sinoć mogle čuti pretpostavke da u tim trenucima više nije bila živa i da je izdahnula još oko 12 časova. Uz nju su bili najstariji sin Čarls i ćerka Ana. Oni su prethodnih dana boravili u Škotskoj i redovno su je posećivali. Ostali članovi porodice došli su nekoliko časova kasnije i nisu stigli da se oproste.

Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti